NRK Meny
Normal

Snart kan du sykle herfra til Våler

Det blir gang- og sykkelvei langs den tungt trafikerte fylkesvei 120 mellom Moss og Våler.

Mosseporten

MYKE TRAFIKANTER: Snart kan man sykle fra Mosseporten og langs fylkesvei 120.

Foto: NRK

Det er den gamle riksveien som går langs fylkesvei 120 som nå skal gjøres om til en gang- og sykkelvei. Det blir utbygging i tre etapper fra Mosseporten i vest til Rødsbrua i Øst. Det vedtok samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune onsdag.

Jobba lenge

- Dette har vi jobba for gjennom mange kommunestyreperioder, så jeg er kjempeglad. Nå vil folk kanskje tørre å sykle langs denne trafikkfarlige strekningen og vi kan binde Våler og Moss sammen på en helt ny måte, sier ordfører Reidar Kaabbel i Våler kommune.

Olav Moe i samferdselskomiteen er også glad for avgjørelsen og lover at strekningen blir prioritert, selv om det blir etappevis utbygging.

Skal ha tempo

- Ja, når vi først setter i gang skal vi holde tempoet oppe. Men, for å få til det vil vi søke samarbeid om finansiering, både hos kommunene og næringslivet langs veien, sier han.

- Vi er åpne for den muligheten, selv om dette er en fylkesvei. Vi skal undersøke det grundig, lover Kaabbel.

Han ser for seg at også boligområdene øst for Rødsbrua som Texnes og Folkestad skal knyttes til den nye gang- og sykkelveien etterhvert. Noe fylkespolitikerne også er innstilte på.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Falt 7-8 meter fra festningen

    Laster Twitter-innhold
  • Fallulykke på Fredriksten festning

    To personer skal være involvert i en fallulykke på festningen i Halden. Nødetatene har rykket ut. Skadeomfanget er ikke kjent.