NRK Meny
Normal

Fylkeskommunale festkroner til Askim

Flertallet i fylkeskommunen fant festivalpenger i budsjettet. 150.000 kroner er satt av til "ny festival". Pengene må søkes om, men vil etter alt å dømme havne i Askim, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet, Siv Jacobsen.

Høst på Kraftfestivalen

foto: arkiv

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Det er ikke unaturlig å tenke at det nå er Kraftfestivalen som står for tur, sier Jacobsen.

150.000 kroner til "ny festival" er en av få endringer flertallet på fylkestinget vil gjøre i rådmannens budsjett. I dag mottar Nonstop-festivalen i Moss, Olavsfestivalen i Sarpsborg og Månefestivalen i Fredrikstad støtte. For festivalene kan en krone fra fylket bety mer enn en krone i budsjettet.

– Målet vårt er at det skal utløse statlige midler, forteller Jacobsen, og sier staten gjerne bidrar med et tilsvarende beløp.

LES OGSÅ:

Bedre program

Dermed kan så mye som 300.000 legges til på inntektssiden for festivalen som normalt har et budsjett på to millioner. Det hjelper sier Tommy Leret i Kraftfestivalen.

– Det er et betydelig tilskudd. Dette er hyggelige og overraskende nyheter.

Tommy Leret

Tommy Leret kan legge til 300.000 kroner på inntektssiden for festivalen.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Han sier publikum vil merke støtten på programmet, og på billettprisene.

– Om vi får bedre økonomi blir billettprisene lavere og vi kan finne på mer. Når du er avhengig av bare billettinntekter må du ta en del forbehold når du booker artister, så å få en sånn støtte i bunn kan bli veldig viktig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To barn til sykehus etter ulykke

    To barn kjøres Kalnes sykehus for sjekk etter en trafikkulykke i Vammaveien i Askim. Tre biler og til sammen fem personer var involvert i ulykken.

  • Trafikkulykke i Askim

    Tre biler er involvert i en trafikkulykke iVammaveien ved Indre Østfold Renovasjon. Nødetatene er på vei, melder politiet på Twitter.