Frifunnet for voldsbruk for annen gang

Natt til 18. mai for to år siden fikk en mann slått ut to fortenner i Fredrikstad. En 43 år gammel mann er frifunnet for anklage om voldsbruk både av tingretten og lagmannsretten.

Borgarting Lagmannsrett

Borgarting lagmannsrett.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

43-åringen var på byen og feiret nasjonaldagen sammen med en kamerat. De kom i kontakt med en kar som var på byen sammen med kjæresten på en av byens restauranter.

Etter at restaurantene hadde stengt stod dette paret sammen med noen flere på Stortorvet og diskuterte, da 43-åringen og kameraten hans kom forbi. 43-åringen oppfattet situasjonen som ubehagelig for kvinnen, og ba mannen om å roe seg ned. Mannen var kraftig beruset og ble irritert over at andre blandet seg inn i samtalen.

Han tok tak i 43-åringen og geleidet ham bort. Da ble 43-åringen irritert og ba ham slippe.

To fortenner ble slått ut

43-åringen har forklart at han ville dytte mannen bort, og at det var et uhell at albuen hans traff mannen i munnen slik at to fortenner ble slått ut.

Det ble tatt ut tiltale for voldsbruk, og i mars 2013 ble mannen frifunnet av tingretten i Fredrikstad. Statsadvokaten anket denne frifinnelsen og i forrige uke kom saken opp for lagmannsretten.

De involverte og flere vitner forklarte seg da saken var oppe i lagmannsretten. Fornærmede hevdet i retten at 43-åringen hadde slått ham rett ned uten foranledning, men han husket for øvrig svært lite. Vitneforklaringene avklarte imidlertid ikke hendelsesforløpet. Lagmannsretten konkluderer med at hva som skjedde fremstår som svært uklart.

Uvanlig dårlige tenner?

Lagmannsretten kunne ikke se bort fra tiltaltes forklaring om at tennene ble slått ut ved et uhell da tiltalte forsøkte å komme seg løs fra fornærmedes grep. Lagmannsretten bemerker videre at fornærmede synes å ha hatt en uvanlig dårlig tannhelse, noe som kan ha hatt betydning for skadeomfanget.

43-åringen ble frifunnet også av lagmannsretten, og kravet om av han skulle betale 20.000 kroner i oppreisning til fornærmede ble også avvist.