NRK Meny
Normal

Frifunnet for babymishandling

Foreldreparet som sto tiltalt for å ha mishandlet babyen sin - ble frifunnet.

Illustrasjonsbilde
Foto: Scanpix

Det var i september 2005 at den tre måneder gamle babyen ble påført de alvorlige skadene - blant annet to beinbrudd og forskjellige sår.

Usikkert hvem som mishandlet

Foreldrene ble tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Rettssaken gikk for lukkede dører i Sarpsborg tingrett nå i desember.

På rettssakens siste dag ba aktor Tor Anders Persen om at foreldrene måtte frikjennes - fordi det ikke kunne fastslås med sikkerhet hvem som sto bak mishandlingen.

Og dette tok retten til følge. Foreldrene er derfor frifunnet for de alvorlige anklagene.

Fraktet til sykehus i luftambulanse

Politiet har tidligere uttalt at skadene den tre måneder gamle gutten ble påført fikk ikke var forenlig med et uhell.

Spedbarnet ble fraktet med ambulansehelikopter til sykehus etter at skadene ble oppdaget. Det var sykehuset som varslet politiet.

Da saken ble kjent i februar i år, var det ifølge politiet usikkert om gutten vil få varige mén av skadene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Utelukker ikke Østfoldstatsråd

  Førsteamanuensis Harald Borgebund ved Høgskolen i Østfold sier Høyre kan få enda en minister i regjeringen etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i går.
  Han mener det ikke er automatikk i at det er en ny Frp-statsråd som skal erstatte Sylvi Listhaug, og trekker frem Ingjerd Schou som en aktuell kandidat.

  Harald Borgebund
  Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK
 • Mest grasrot til Lions

  Lions Club Fredrikstad er den foreningen i Østfold som mottok mest støtte gjennom Grasrotandelen i fjor, melder Norsk Tipping. Klubben fikk inn over to millioner kroner på dette og hadde også flest grasrotgivere i fylket. Videre fulgte Sarpsborg 08, Dyrebeskyttelsen i Fredrikstad, Sparta og Stjernen.