Fredrikstad våknet for sent

En klassescoring fra Robert Stene var ikke nok til å redde poeng borte mot Stabæk.

Fredrikstad mot Brann

Robert Stene scoret FFKs mål mot Stabæk. Bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det var en veldig dårlig førsteomgang fra vår side, men vi hever oss litt i andreomgang, oppsummerer FFKs Vidar Martinsen overfor TV2 Zebra etter kampslutt.

Fredagens 1. divisjonsoppgjør på Nadderud endte 2–1 til Stabæk.

Midt på tabellen

– Vi er inne i en tøff periode nå. Vi spilte bra mot Hødd, og hadde en god omgang både på mandag og i dag. Får vi to gode omganger så blir det bra, sier Martinsen.

Stabæk-kaptein Bjarte Haugsdal var naturlig nok langt mer fornøyd etter kampslutt.

– Det smakte veldig godt å dra i land denne seieren, sier han i TV-intervjuet.

Med dette resultatet forblir Fredrikstad på en 9. plass, midt mellom kvalifisering til eliteseriespill og nedrykk. Stabæk gjør på sin side et byks opp til nummer to og direkte opprykksplass.

Enveiskjørt førsteomgang

Stabæk styrte kampen før pause, og hadde flere kvalifiserte målsjanser. Det var derfor ikke ufortjent at den tidligere Start-spissen Mads Stokkelien sendte laget i føringen etter 21 minutter.

Målet kom etter et godt angrep som kulminerte i et fint innlegg fra Chuma Anene. Stokkelien fikk en enkel jobb med å skli ballen i nettet på bakerste stolpe.

Hjemmelaget hadde også et par andre farligheter. Nærmest var 17 år gamle Hermann Stengel da hans volleyforsøk strøk metallet til høyre for debutant Haraldur Bjørnsson i FFK-buret.

Fredrikstad hadde lite å by på offensivt før pause, unntaket var et optimistisk skuddforsøk fra midtsirkelen ved midtbanespiller Khalifa Jabbie i åpningsminuttene.

Stene-kanon

Etter pause åpnet det tamt, og kampen var preget av et par lengre pauser i spillet grunnet skader.

Ingen av lagene maktet å skape noe som liknet på målsjanser før det plutselig smalt fra FFKs Robert Stene etter 74 minutter. Etter et langt oppspill fra keeper Bjørnsson datt ballen ned på låret til trønderen utenfor Stabæks 16-meter.

Med andreberøringen banket han ballen i lengste kryss, utakbart for Sayouba Mandé. Dette var Stenes niende scoring i årets 1. divisjon.

Men rødbuksenes utlikning varte ikke lenge. Drøye fem minutter senere kom Stabæks Anders Trondsen seg fri på venstrekanten og slo inn i feltet. Der raget Fredrik Brustad høyest, og satte inn 2-1-målet med ryggen.

Mot slutten presset FFK på for en ny utlikning, men hjemmelaget forsvarte seg godt og holdt unna.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hærverk på kapell

    Mysen kapell i Eidsberg har i løpet av helgen vært utsatt for hærverk. En dør er tagget ned og ødelagt melder politiet.

  • Forsøkte å svindle NAV

    En Askim-mann i 40 årene arbeidet over 900 timer i løpet av et halvt år i fjor, men til NAV fortalte han at han ikke hadde jobbet en eneste time. Mannen fikk derfor utbetalt 133.000 kroner i ledighetstrygd som han ikke hadde krav på. I Heggen og Frøland tingrett ble han tidligere denne måneden dømt til 18 dagers fengsel.