NRK Meny
Normal

Fortsetter å lete etter Emine

Den Albanske kulturforeningen i Halden har satt i gang sin egen leteaksjon. De mener politiet avsluttet leteaksjonen etter Emine Jasharaj for tidlig.

Savnet kvinne

Politiet avsluttet sin leting tirsdag kveld. Nå leter private etter Emine Jasharaj (47)

Foto: Johnny Larsen / Politiet / NRK/Politiet

– De skulle fortsatt å lete litt til. Ihvertfall med båt. Det sier kontaktpersonen i Albansk kulturforening i Halden, Qamil Haklaj til NRK.

Politiet har avsluttet den aktive letingen etter Emine Jasharaj (47) som er meldt savnet i Halden. Det syntes kulturforeningen var for tidlig, så de bestemte seg for å fortsette å lete på egenhånd.

– Vi gjør dette for å hjelpe familien. Det albanske miljøet i Halden er ikke så stort, vi kjente familien, alle sammen, og nå vil vi hjelpe, fortsetter Haklaj.

Leter

Politiet lett tirsdag etter kvinnen også med båt.

Foto: Johnny Larsen

Tirsdag kveld opplyste politiet at de foreløpig ikke leter etter en antatt død person. Dette opprettholdes onsdag.

– Vi etterforsker bredt med tanke på at hun fortsatt er mulig å finne, og holder oss til håpet om at det er mulig å finne henne i live, sier Løvengreen.

Vi gjør dette for å hjelpe familien.

Qamil Haklaj

Ifølge politiet gikk kvinnen ut en tur fra boligen sin i Frøyas vei i Halden rundt klokken 19 søndag. Siden har ingen sett henne.

Haklaj vet ikke hvor lenge til kommer til å fortsette å lete etter Emine Jasharaj (47).

– Det får vi se an. Vi skal møtes hver morgen klokken halv ni, og i utgangspunktet lete til det blir mørkt hver dag. Vi har ikke tilgang til båter, så vi vil komme til å konsentrere letingen til skogsområdene, sier han videre.

Han oppfordrer alle som vil hjelpe til, til å ta kontakt. Leteaksjonen har sin base i moskeen.

– Alle som vil hjelpe til, kan komme. Vi gjør dette for å hjelpe familien. Vi håper å finne henne, avslutter Qamil Haklaj.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke spis blåskjell

    Mattilsynets blåskjellvarsel viser at man bør ligge unna blåskjell fra Fredrikstad. Grunnen er alger med giftstoffer i havet. Skjellene på Hvaler bør man kun spise mindre mengder av.

  • Vil hjelpe husdyrbønder

    Tørken i Sør-Norge fortsetter. Samtidig kommer det flere kreative forslag til hva som kan brukes som dyrefôr. Potetbonde Frode Gundersen i Rygge har 10-12 tonn ferdig vasket utsorterte poteter stående på kjølelager. Potetene kan ikke selges i butikken, men det er velegnet som dyrefôr sier Gundersen.