NRK Meny
Normal

Forsvaret skal finne Strömstadliket

Det svenske forsvaret har sagt ja til å hjelpe politiet å finne flere likdeler ved Saltö sør for Strömstad.

Likfunn i Strömstad
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Liket som ble oppdaget av fritidsdykkere i begynnelsen av september var partert, og politiet håper det kan bidra til oppklaring av saken, om flere av likdelene blir funnet.

Forsvaret starter søk med et fjernstyrt undervannsfartøy tirsdag eller onsdag. Det bekrefter kriminalsjef Sten-Rune Timmersjö overfor det svenske nyhetsbyrået TT.

Undersøker hevnmotiv

Samtidig er en gruppe eksperter på gjerningsmannprofiler fra det svenske kriminalpolitiet i gang med å prøve å finne ut hva slags gjerningsmann som kan stå bak denne typen drap.

I midten av september ble det klart at den drepte som ble funnet partert og innpakket på 14 meters dyp er en 65 år gammel mann fra Göteborg-området. Mannen ble meldt savnet av pårørende i sommer..

65 åringen ble i 2007 dømt for å ha skutt og drept sin egen kone. Politiet undersøker derfor blant annet om hevn kan være motiv for parteringsdrapet.SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Gratis buss og tog for russen

  Østfoldrussen får gratis kollektivtransport i russetiden. Østfold fylkeskommune viderefører tilbudet om gratis buss og tog innenfor fylkesgrensa for russen. Målet er en mer trafikksikker russetid og samtidig gi russen gode kollektivvaner. Tilbudet gjelder fra 18 april til 18 mai.

  Russ på Fredriksten
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • Ønsket å være synlige, ble svindlet

  Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  Halden kommune
  Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK