NRK Meny
Normal

Forsvaret skal finne Strömstadliket

Det svenske forsvaret har sagt ja til å hjelpe politiet å finne flere likdeler ved Saltö sør for Strömstad.

Likfunn i Strömstad
Foto: Sebastian Nordli/NRK

Liket som ble oppdaget av fritidsdykkere i begynnelsen av september var partert, og politiet håper det kan bidra til oppklaring av saken, om flere av likdelene blir funnet.

Forsvaret starter søk med et fjernstyrt undervannsfartøy tirsdag eller onsdag. Det bekrefter kriminalsjef Sten-Rune Timmersjö overfor det svenske nyhetsbyrået TT.

Undersøker hevnmotiv

Samtidig er en gruppe eksperter på gjerningsmannprofiler fra det svenske kriminalpolitiet i gang med å prøve å finne ut hva slags gjerningsmann som kan stå bak denne typen drap.

I midten av september ble det klart at den drepte som ble funnet partert og innpakket på 14 meters dyp er en 65 år gammel mann fra Göteborg-området. Mannen ble meldt savnet av pårørende i sommer..

65 åringen ble i 2007 dømt for å ha skutt og drept sin egen kone. Politiet undersøker derfor blant annet om hevn kan være motiv for parteringsdrapet.SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klemte hånda under vask

    En person er sendt til sykehuset på Kalnes etter at han fikk hånda i klem da han drev med vasking. Det opplyser Follo-politiet.