NRK Meny
Normal

Følg med på morgenmøte om sykling

Mandag morgen kan du følge NRK Østfold sitt morgenmøte på nett. Sendingen starter klokken 08.45.

NRK Østfold skal ha sykkeluke denne uka. Mandag morgen kan du følge vårt morgenmøte på nett fra klokken 08.45.

Fra 11. til 17. april setter vi søkelys på alt som har med sykkel å gjøre på både TV, radio, nett og i sosiale medier. Vi skal se på hvordan forholdene er for syklistene i Østfold. Hvor er det trygt å sykle? Hvor er det ikke trygt? Hvilken effekt har sykkelbyene hatt? Burde det være påbudt med hjelm? Dette er noen av temaene vi skal ta opp.

Men vi trenger innspill. På mandag 08.45 kan du gå inn på nrk.no/ostfold og følge med på hva vi planlegger av saker, og komme med innspill til sykkeluka.

Men hvorfor skal vi ha fokus på nettopp sykling?

– Sykkel er viktig både for folkehelsa og miljøet. Derfor skal vi se på utfordringene knyttet til å gjøre sykling trygt. Vi skal også se på hvordan det legges til rette for at folk kan sykle på jobben. I tillegg er det en del konflikter knyttet til sykling. Det gjelder for eksempel forholdet mellom syklister og bilister og mellom syklister og gående. Disse tingene tror vi mange er opptatt av, sier redaksjonssjef i NRK Østfold, Pål Andersen.

Og hvorfor skal folk se på morgenmøtet vårt?

– De som er opptatt av sykling kan få med seg hva vi har tenkt å lage av stoff gjennom uka. Så kan de jo ta kontakt dersom de har ideer til reportasjer og innslag som vi kanskje har oversett. Det er jo faktisk sånn at ved å løfte frem gode ideer i offentligheten kan vi bidra med viktige innspill til beslutningstakere rundt omkring.

Allerede nå kan du ta kontakt med NRK Østfold hvis du har et tips til noe vi bør lage noe på. Send oss en epost på ostfold@nrk.no, eller send oss en melding på NRK Østfold

NRK Østfold har sykkeluke, og vil høre om østfoldingenes sykkelhverdag! Lotte Olsen - foto og reporter

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa
  • Mistenkelig røyk på Jelnes

    Sarpsborg brannvesen rykker ut på kontroll av mistenkelig røykutvikling på Jelsnes.