NRK Meny
Normal

Flyplass-åpning avgjøres i dag

I dag bestemmer styret i Rygge Sivile Lufthavn om det blir trafikk på flyplassen fra oktober i år.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: Luftforsvaret

Manglende avtaler med større flyselskap har aktualisert en utsettelse av åpningen til neste år.

Mangler avtaler

På fasaden av den halvferdige terminalbygningen langs E6 i Rygge henger en stor plakat med teksten: Moss Lufthavn Rygge - åpner 1.oktober 2007.

Men, selv om terminalen, parkeringshuset og all annen infrastruktur kommer på plass, har noe vesentlig manglet - nemlig avtaler med større flyselskap.

Derfor har Lufthavnselskapet vurdert å utsette hele åpningen til våren, da flere flyselskap har sagt de vil starte å fly på Rygge.

Forsiktig åpning?

I dag møtes styret i Rygge Sivile Lufthavn AS for å avgjøre åpningsspørsmålet. Et annet alternativ vil være å åpne forsiktig fra oktober - for så å foreta en offisiell åpning neste vår.

Dette vil tilfredsstille flere hensyn. Enkelte turoperatører har allerede satt opp ukesruter fra Rygge fra oktober, og man slipper å skuffe de mange som allered har bestilt tur.

Flyplassen får en periode med lav trafikk å øve seg på før trykket setter inn. Og, man slipper det litt pinlige med å måtte ta ned plakaten mot E6.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK