NRK Meny
Normal

Flyplass-åpning avgjøres i dag

I dag bestemmer styret i Rygge Sivile Lufthavn om det blir trafikk på flyplassen fra oktober i år.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: Luftforsvaret

Manglende avtaler med større flyselskap har aktualisert en utsettelse av åpningen til neste år.

Mangler avtaler

På fasaden av den halvferdige terminalbygningen langs E6 i Rygge henger en stor plakat med teksten: Moss Lufthavn Rygge - åpner 1.oktober 2007.

Men, selv om terminalen, parkeringshuset og all annen infrastruktur kommer på plass, har noe vesentlig manglet - nemlig avtaler med større flyselskap.

Derfor har Lufthavnselskapet vurdert å utsette hele åpningen til våren, da flere flyselskap har sagt de vil starte å fly på Rygge.

Forsiktig åpning?

I dag møtes styret i Rygge Sivile Lufthavn AS for å avgjøre åpningsspørsmålet. Et annet alternativ vil være å åpne forsiktig fra oktober - for så å foreta en offisiell åpning neste vår.

Dette vil tilfredsstille flere hensyn. Enkelte turoperatører har allerede satt opp ukesruter fra Rygge fra oktober, og man slipper å skuffe de mange som allered har bestilt tur.

Flyplassen får en periode med lav trafikk å øve seg på før trykket setter inn. Og, man slipper det litt pinlige med å måtte ta ned plakaten mot E6.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.