NRK Meny
Normal

Flere tatt for mobilbruk i bil

Stadig flere østfoldinger blir tatt i å bruke mobiltelefon ulovlig mens de kjører bil.

Mobiltelefon og bil (Illustrasjonsfoto)

I fjor ble det skrevet ut mer enn dobbelt så mange forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon under bilkjøring, som i 2005.

Foto: Aamodt, Lars / Scanpix

I fjor ble det skrevet ut mer enn dobbelt så mange forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon under bilkjøring, som i 2005.

Skjer uhell

Distriktsleder for utrykningspolitiet i Follo og Østfold, Ole Høiby, sier folk ikke tar forbudet alvorlig nok.

- Det er alt for mange som bagatelliserer dette forbudet og tror de kan beherske å bruke telefonen mens de kjører i et komplisert trafikkbilde.

- Men vi har altså sett flere tilfeller på at det skjer uhell. Særlig påkjøring bakfra skjer ved bruk av mobiltelefon mens man kjører. Eller utforkjøringer mens man holder på med andre ting, sier Høiby.

I fjor ble det skrevet ut nesten fem hundre forenklede forelegg for mobilbruk på veiene i Østfold politidistrikt.

Prioriteres ikke høyt

Det er en økning på over 140 prosent i forhold til 2005. Likevel tror Kristin Øyen som er kommunikasjonssjef i Trygg trafikk, at det er store mørketall.

- Alle som ferdes i trafikken vil vel tenke at dette bare er toppen av et isfjellet. Og at ikke mange blir tatt fordi politiet ikke prioriterer dette så høyt og at det er svært vanlig, sier Øyen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK