NRK Meny
Normal

Tre meldinger om grove tyverier på én time

Østfoldpolitiet fikk tre meldinger om grove tyverier på en drøy time.

Først kom en melding om at uvedkommende i løpet av natten har brutt seg inn i en kaffe på Ørje.

Tok Krogenæs-skap

Etter 32 minutter kom en ny melding - da var en hytteeier i Halden blitt oppmerksom på at ubudne gjester hadde vært på besøk.

– Det er en hytte på Danmarsksjær i Ringdalsfjorden. Et Krogenæs-skap er i alle fall fjernet, opplyser operasjonsleder Villy Meier ved Østfold politidistrikt.

En halv time senere - like før klokken ti lørdag formiddag - kom den siste meldingen.

Sikrer spor

Da hadde uvedkommende ifølge operasjonslederen tatt seg inn og gjennomført et grovt tyveri fra Sport Engros ved Mosseveien i Fredrikstad.

Her har politiet vært på åstedsundersøkelse nå i formiddag, men har foreløpig ikke oversikt over hvor mye som er stjålet fra sportsgrossisten.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.