NRK Meny
Normal

Fire tilskuere skadd i Rally Tyskland

Shakedown i Rally Tyskland ble stoppet etter at et løst hjul fløy inn i tilskuermengden. En tilskuer skal være livstruende skadd.

Rallye Deutschland

Nicolás Fuchs kjørte inn i en fortauskant og mistet fremhjulet. Det traff fire tilskuere.

Foto: Harald Tittel / Ap

Det var Nicolás Fuchs fra Peru som var uheldig og traff en fortauskant under shakedown. Det resulterte i at hans høyre fremhjul falt av og traff fire tilskuere.

En av tilskuerne fikk livstruende skader. Alle fire ble fraktet til Trier sykehus og shakedown ble avsluttet etter uhellet, skriver arrangøren på sine nettsider.

Tre av dem ble skrevet ut senere på kvelden.

– Dette er ukjent for oss. Det skjedde nok etter at vi var ferdige, sier Mads Østberg til NRK.no.

LES OGSÅ:

Østberg mistet hjulet i Wales

Østberg har selv vært utsatt for noe lignende, da under rally Storbritannia han i fjor kjørte inn i en betongvegg og mistet hjulet. Det traff også en tilskuer som måtte behandles av ambulansepersonell.

Tilskueren ble behandlet for sjokk etter hendelsen men skal ellers ha kommet uskadd fra det.

Under dagens shakedown kjørte Mads Østberg inn til tredje beste tid. Sebastien Loeb var raskest, mens Petter Solberg kjørte inn til fjerde beste tid.

Rally Tyskland starter i morgen og avsluttes søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøbbel for hustransport

    I Elingårdsveien i Fredrikstad har det oppstod tproblemer i forbindelse med transport av et hus. Det jobbes febrilskt på stedet for å løse problemet og en patrulje på vei for å se om de kan bistå, melder politiet på Twitter.

  • Knuste moskévindu

    Rett før klokken 03:00 i natt fikk politiet i Sarpsborg melding om et knust vindu i en moské. To menn i 20-årene ble innhentet av politiet, og en av de fortalte at kameraten hans hadde hoppet inn i det store vinduet, og at det derfor hadde blitt knust. Politiet tror på forklaring, og at det var rølpete oppførsel som forårsaket hendelsen. Operasjonsleder ved Politiet Øst, Gisle Sveen, sier at de tror på forklaringen, og at det var helt tilfeldig vindusvalg.