Hopp til innhold

– Mens de andre kjører VM, skal jeg klippe gresset

Mads Østberg blir ikke med VM-eliten til New Zealand som kjøres om 14 dager. I stedet blir han hjemme og klipper gresset.

Mads Østberg

Mads Østberg har investert i traktorgressklipper for å få gjort unna hagearbeidet.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Til tross for at han i øyeblikket er verdens tredje beste rallyfører, må Våler-gutten stå over neste VM-runde.

– Vi har ikke penger til å kjøre der. Da må vi heller sitte hjemme, sier Østberg til NRK.no.

LES OGSÅ:

Bytter ut olje med gress

I stedet blir det både ferietur til Spania og kos på hjemmebane. Og han får dyrke en av sine nye hobbyer.

– Jeg får heller klippe gresset. Flere ganger, ler han.

Mads kjøpte i fjor en traktorgressklipper sammen med sin bror, som også er hans nabo. Den skal virkelig få kjørt seg i VM pausen.

– Jeg har kjøpt den av en bonde på Bjørkelangen. Den er faktisk trimma. Originalt har den ni hestekrefter. Denne har 13, sier han stolt og gir oss en demonstrasjon på brorens plen.

Mads` egen plen på hele 20 kvadratmeter var så å si nyklippet.

Mads Østberg

- Nå får jeg kjeft for å ha klippet for fort, sier Mads etter å ha bråklippet brorens plen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Har brukt mer penger på testing

Mads Østberg

I år har han testet mer med rallybilen enn tidligere år. Det har gjort sitt til at han har vært bedre forberedt til VM-løpene. Nå tar Mads Østberg en liten sommerferie mens VM kjøres i New Zealand.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Som privatfører i VM-sirkuset må Østberg prioritere. New Zealand droppes og han har ikke fått testet like mye som han har ønsket. Han har hatt et budsjett å forholde seg til, men det kan virke som om det er overskredet allerede.

– Vi har valgt å ta litt av pengene som skal brukes på løp senere i år for å få testet litt. Selv om vi ikke har hatt fullt testprogram, så har vi testet mer enn i fjor. Om vi ikke får inn mer penger, så får vi problemer mot slutten av sesongen, sier han.

Teamet jobber daglig med å få inn de resterende midlene, og Østberg tror de skal få nok til å fullføre sesongen.

– Du er verdens tredje beste fører nå. Det må vel åpne noen dører?

Ja, vi skulle håpe det. Det er lettere nå å jobbe med sponsorer enn tidligere. Men vi må gjennom den samme prosessen. Det tar tid å få alt på plass.

– Hvordan er det å ta sommerferie på tredjeplass?

– Med tanke på at halve sesongen er unnagjort, så føler jeg vi har gjort en bra jobb. Jeg er veldig glad for det, men jeg vet at den plassen med stor sannsynlighet ryker når de andre kjører i New Zealand og jeg sitter på gressklipperen her ute. Vi får bare bruke energien på å stjele den plassen tilbake igjen siste halvdel av sesongen.

LES OGSÅ:

Mener bestemt at han er raskere enn forsvarets F16-fly

Mikko Hirvonen og Mads Østberg

Mads Østberg har kjørt inn til pallplass i tre av de fem løpene han har kjørt i år.

Foto: Francisco Seco / Ap
Mads Østberg skulle kjøre mot F16

Her er bilen Mads Østberg kjørte. Etter planen skulle han utfordre F16-flyet i bakgrunnen.

Foto: Mads Østberg / NRK

Før sesongen uttalte Østberg at det var urealistisk å tro på en pallplass når VM-poengene skal telle opp. Nå er han derimot på glid til å sikte mot toppen.

– Alt er mulig, og det er vanskelig å forutsi hvordan sesongen blir. Men realistisk sett bør vi håpe på en fjerde eller femteplass, sier han.

Rallyføreren skulle etter planen kappkjøre med et jetfly under Flydagen på Kjeller utenfor Oslo. Med en toppfart på 340 kilometer i timen var Østberg fast bestemt på at han skulle dra ifra forsvarets kampfly. Dessverre ble det avlyst like før start.

– Forsvaret trakk flyet og sa de ikke kunne gjennomføre likevel. Vi måtte gjennomføre duellen med et akrobatfly i stedet. Det å ha gjort den duellen mot et F16 hadde vært helt vanvittig. Vi hadde en bil som kunne matche flyet, sier han.

– Så du sitter her og sier at du skulle ha kjørt fra et F16?

– Vi slo akrobatflyet med flere hundre meter. Jeg er helt overbevist om at vi skulle klart å slå F16-flyet. Vi får bare jobbe det vi kan for å prøve å få gjort det litt senere. Vi har noe å bevise der, sier han.

SE VIDEO: Mads klipper gress – minutt for minutt

Video Mads Østberg klipper gress

Mads Østberg røper noen frekke detaljer om gressklipperen.