Ophaug: – Godt å se gutta smile

FFK tok årets første seier i 1.divisjon da Ranheim ble slått 3-1 søndag ettermiddag.

FFK - LEvanger

Det var en veldig fin seier å ta med seg, og det var godt å se gutta smile i garderoben, sier Jan Tore Ophaug til NRK.

Jan Tore Ophaug

FFKs midlertidige hovedtrener Jan Tore Ophaug

Det har vært en tung sesongåpning for FFK og bunnpunktet ble nådd da de ble slått ut av cupen onsdag etter tap på straffespark for Kvik Halden. Dagen etter trakk hovedtrener Håkon Wibe-Lund seg og Ophaug og Aleksander Olsen har nå ansvaret. Og duoen fikk en perfekt start på hjemmebane.

–Vi har bare hatt et par dager på oss til å trykke på de rette knappene, men gleden ved å spille fotball og det å tørre å være god var det vi hadde fokus på i dag og det lyktes vi med. I tillegg jobba gutta hardt og da får vi den trepoengeren, som vi så sårt har savna, sier Ophaug.

Fokus på Sandnes Ulf

FFK har vært gjennom tre kamper på seks dager denne uka. Nå ser Ophaug fremover mot Sandnes Ulf og er opptatt av å bevare smilet i gruppa.

Det har vært en tøff uke og det gjelder å få restituert gutta nå og bevare smilet i gruppa. Så ser vi frem mot Sandnes Ulf kampen og hva vi skal gjøre der. Vi tar med oss den positive energien og legger en enkel plan på hvordan vi skal ta dem, så tror jeg det skal gå bra, sier Ophaug, som også gleder seg over at flere av de skadde spillerne er på vei tilbake fra skade.

Pangåpning

FFK fikk en pangåpning da kaptein Nethan Sensara tuppet FFK i ledelsen allerede etter fire minutter. Engelskmannen fikk stå alene etter corner og gi hjemmelaget en drømmestart.

Et kvarter senere doblet Amin Naziri ledelsen med hodet, etter glimrende forarbeid av kaptein Sensara og Håvard Åsheim.

Gjestene var bedre med i andre omgang, men det var hjemmelaget som skulle score. Simen Rafn avsluttet en glimrende kontring for hjemmelaget og satte in 3-0 med ti minutter igjen å spille. Den målgivende passningen hadde en for dagen meget god Amin Naziri.

På overtid reduserte Ranheim til 1-3, men nærmere kom aldri gjestene og FFK kunne dermed innkassere årets første seier i serien.