NRK Meny
Normal

FFK i UEFA cupen?

Hvis det blir Rosenborg som møter Fredrikstad i cupfinalen, er FFK nærmest garantert plass i UEFA-cupen neste år.

 

Starts Kristofer Hæstad og FFK's Hans Erik Ramberg under semifinalen mellom Fredrikstad og Start
Foto: Cornelius Poppe, Poppe, Cornelius

- Dersom Rosenborg vinner mot Sandefjord er FFK nærmest garantert plass i UEFA-cupen, sier Morgan Andersen til Fredriksstad Blad.

Vinneren av cupfinalen får spille kvalifiseringskamper til UEFA Cupen.

Siden Rosenborg sansynligvis kvalifiserer seg gjennom seriespillet, står da plassen ledig for FFK. 

Fire norske lag i år

Vålerenga vant serien i 2005, og har i år forsøkt å kvalifisere seg uten hell til Champions League.

Vålerenga kom til mesterligaens 2. kvalifiseringsrunde, der tjekkiske Mlada Boleslav ble for sterke. Tjsekkerne ble senere feid ut av kvalifiseringen av det  tyrkiske storlaget Galatasaray.  

Brann, Molde og Start  har i år deltatt i UEFA-cupen. De norske representantene i Europa i år har ikke vært helt vellykket.

Brann er ute av UEFA-cupen etter at de bare klarte 1-1 på bortebane mot det svenske 1.divisjonslaget Åtvidaberg.

Knut Torbjørn Eggen
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Start får en nærmest umulig oppgave med å komme seg videre til gruppespillet i UEFA-cupen etter at de tapte 5-2 i 1.rundekampen mot Ajax på Åråsen den 14. september.

Molde mener det fortsatt er gode muligheter for å gå videre i UEFA-cupen etter 0-0 hjemme mot skotske Rangers den 14. september. Returoppgjøret går 28. september i Glasgow. 

- Må berge Eliteserie-plassen

Selv om FFK strutter at selvtillitt og lykke etter å ha kvalifisert seg for cupfinale for første gang siden 1984, er det å beholde plassen i serien det som nå står nærmest i fokus.

- FFK må fokusere på å berge plassen i Eliteserien, sier trener Knut Torbjørn Eggen til NRK.

Fredrikstad er klar for sin 18. cupfinale etter en tøff kamp med ekstraomganger mot Start onsdag, men Eggen tror ikke det har ødelagt for helgens viktige kamp borte mot Stabæk.

- Den gleden vi nå føler ved å oppnå noe tar vekk en del slaggstoffer, og med fornuftig restitusjonstrening et par dager nå, er vi klare igjen for kamp søndag, sier Eggen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Person påkjørt av toget

    Pollitiet bekrefter at en person er påkjørt av toget mellom Knapstad og Spydeberg på østre linje. Strekningen er nå stengt for togtrafikk. De øvrige passasjerene skal fraktes til Knapstad stasjon, sier en passasjer til Smaalenenes Avis. Nødetatene skal undersøke forholdene, opplyser politiet.

  • Togstrekning stengt på østre linje

    Strekningen mellom Tomter og Spydeberg på østre linje er stengt for trafikk. Det melder politiet. Politiet fikk melding klokka 11.14 at en person skal være påkjørt av toget. Nødetatene er på vei.