Ferieturen gikk i vasken etter naskeri

Ferieturen ble brått avbrutt ved gaten på Gardermoen for en Askim-kvinne i midten av 20-årene. Der ble hun stanset av politiet og konfrontert med anklager om nasking i taxfreebutikken.

Taxfree

Turen innom taxfreebutikken på Gardermoen fikk følger for ferieturen til en dame fra Askim.

Kvinnen skulle på utenlandsferie sammen med sin mor i april. På Oslo lufthavn Gardermoen gikk de to innom taxfreebutikken. Moren kjøpte en parfyme til henne, men hun falt for fristelsen til selv å ta med seg flere varer fra forretningen.

Kvinnen tok med seg en testflaske av en parfyme, en lommebok til ca. 1700 kroner og et par solbriller til 3000 kroner. Disse varene betalte hun ikke for. Hun gikk ut av butikken før moren.

Rakk ikke flyet

Ved gaten ble kvinnen stoppet av to menn i sivil. Kort tid senere kom det også politi. Dette førte til at hun ikke kom med flyet.

I forrige uke møtte Askim-kvinnen for Heggen og Frøland tingrett. Der innrømmet hun tyveriene. Hun la ikke skjul på at hendelsen på Gardermoen hadde gått inn på henne, og hun hevdet at hun aldri vil gjøre noe slikt igjen.

Tatt flere ganger tidligere

Kvinnen er flere ganger tidligere straffet for tyverier. Hun fikk et forelegg for naskeri i fjor. I retten forklarte hun at hun hadde vedtatt dette forelegget for å slippe ekstra kostnader med en rettssak. I dette tilfellet hadde hun vært sammen med en venninne som hadde stjålet noe sminke. Vekteren som avslørte venninnen hadde ment at de to hadde samarbeidet om naskeriet.

Vanligvis blir det reagert med bøter for naskeri, men Heggen og Frøland tingrett har merket seg at kvinnen er blitt bøtelagt for tyverier og naskerier flere ganger tidligere. Påtalemyndigheten foreslo en betinget dom på fengsel i 14 dager i tillegg til en bot på 5.000 kroner. Dette ble også straffen for kvinnen. Hun har vedtatt dommen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 68 kjøreforbud under storkontroll

    Statens Vegvesen har i kveld storkontroll av tungtransport ved grenseovergangene på Svinesund og i Ørje. 68 sjåfører har så langt idag fått kjøreforbud, og kontrollen skal foregå i flere dager.

  • Programleder: Bengt-Eigil Ruud