NRK Meny
Normal

Femteplass til Lundanes

Olav Lundanes løp inn til 5.-plass i sesongens første verdenscupkonkurranse i Tasmania.

Olav Lundanes

Perfekt start på fredag, men det ble tyngre under lørdagens løp.

Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix

5.-plass for Lundanes i sesongåpningen Tasmania (NTB):

Opp til pallen skilte det kun fem sekunder. Nordmannen vant sitt kvalifiseringsheat fredag, men under sprinten lørdag ble det noe tyngre for 27-åringen.

Fra siste startnummer gikk han i mål som nummer fem, kun fem sekunder bak svenske Gustav Bergman på tredjeplass og elleve sekunder bak sveitsiske Daniel Hubmann på annenplass.

Matthias Kyburz, også han fra Sveits, var suveren i lørdagens løp. I mål var han over 30 sekunder foran landsmannen. Også Magne Dæhli fikk en god start på årets sesong. Lundanes' lagkamerat i Halden endte til slutt på 7.-plass.

- På denne typen sprint, hvor vi tradisjonelt har litt problemer med å hevde oss, er dette godkjent. Både Olav og Magne gjør noen småfeil i de krevende partiene, og sekundene er ikke helt på vår side. Men det må vi regne med på sprint, sier landslagssjef Kenneth Buch.

Mari Fasting var eneste norske innslag i kvinneklassen. Hun løp inn til 20.-plass på sprinten som ble vunnet av den 22 år gamle svensken Tove Alexandersson.

Magne Dæhli, Mari Fasting og Olav Lundanes

Fra venstre: Magne Dæhli, Mari Fasting og Olav Lundanes

Foto: Kenneth Buch

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Røykutvikling i bolig i Sarpsborg

    Nødetatene er på vei til Borgenhaugen i Sarpsborg etter melding om røykutvikling fra en bolig. Alle på adressen skal ha kommet seg ut.

  • Brøt seg inn i hus

    En beboer i et hus i Fredrikstad sentrum oppdaget i går kveld to innbruddstyver som tok seg inn i et huset. Beboeren så to menn i 20 årene, en med sort boblejakke og svarte bukser, en med hvite joggesko. Flere patruljer, deriblant hundepatrulje, søkte etter tyvene i går kveld. En stjålet lommebok ble funnet i spor.