Femteplass til Lundanes

Olav Lundanes løp inn til 5.-plass i sesongens første verdenscupkonkurranse i Tasmania.

Olav Lundanes

Perfekt start på fredag, men det ble tyngre under lørdagens løp.

Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix
Byline Heidi Gomnæs
Journalist

5.-plass for Lundanes i sesongåpningen Tasmania (NTB):

Opp til pallen skilte det kun fem sekunder. Nordmannen vant sitt kvalifiseringsheat fredag, men under sprinten lørdag ble det noe tyngre for 27-åringen.

Fra siste startnummer gikk han i mål som nummer fem, kun fem sekunder bak svenske Gustav Bergman på tredjeplass og elleve sekunder bak sveitsiske Daniel Hubmann på annenplass.

Matthias Kyburz, også han fra Sveits, var suveren i lørdagens løp. I mål var han over 30 sekunder foran landsmannen. Også Magne Dæhli fikk en god start på årets sesong. Lundanes' lagkamerat i Halden endte til slutt på 7.-plass.

- På denne typen sprint, hvor vi tradisjonelt har litt problemer med å hevde oss, er dette godkjent. Både Olav og Magne gjør noen småfeil i de krevende partiene, og sekundene er ikke helt på vår side. Men det må vi regne med på sprint, sier landslagssjef Kenneth Buch.

Mari Fasting var eneste norske innslag i kvinneklassen. Hun løp inn til 20.-plass på sprinten som ble vunnet av den 22 år gamle svensken Tove Alexandersson.

Magne Dæhli, Mari Fasting og Olav Lundanes

Fra venstre: Magne Dæhli, Mari Fasting og Olav Lundanes

Foto: Kenneth Buch

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot falsk lisenskontrollør

    En eldre dame fikk i dag oppringning fra en person som påsto han ringte fra NRK lisenskontoret. Vedkommende sa han ville inn og se på oppkoblingen til fjernsynet. Damen ante uråd og ringte politiet. Det sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Marstad. – Dette er bare svindel og vi oppfordrer nå folk til å være på vakt, sier operasjonslederen.