NRK Meny
Normal

FBK tilbake i toppserien

Håndballjentene sikret opprykk etter seier over Selbu søndag kveld.

De har jobbet lenge for å nå eliteserien. Etter seieren mot Selbu i går ser drømmen ut til å bli virkelighet for håndballjentene fra Fredrikstad. Vi traff en trøtt men lykkelig keeper dagen derpå.

Opprykk for Fredrikstad Ballklubb

Fredrikstad Ballklubb (FBK) er tilbake i eliteserien, etter en overlegen seier over Selbu søndag kveld.

Fredrikstad vant 34-23, og sikret dermed opprykk før sesongens siste kamp. Trener André Jauert sier at FBK kommer til å stille mye sterkere i eliteserien denne gangen.

– Jeg er sikker på at vi møter eliteserien på en helt annen måte enn det man har gjort de to siste årene man har vært oppe, sier han til NRK.

(Teksten fortsetter under bildet)

FBK - Byåsen 20-26, 04.09.2010

Her fra en kamp mot Byåsen i 2010.

Foto: Martin Tangen Schmidt

– Vi skal være mye bedre forberedt, og vi skal være flinke i forhold til å styrke oss på den rette måten i forkant av opprykket, fortsetter han.

Hovedtrener Andre Jauert i håndball-laget Herulf

Trener André Jauert er fornøyd med håndballjentenes innsats i årets sesong.

Foto: Martin Næss Kristiansen / NRK

Jauert forteller at FBK startet kampen på en god måte, med et godt angrepsspill og uttelling på nesten alle sjansene i begynnelsen av kampen.

– Så det var bare å slippe seg løs og ha det moro, sier han til NRK.

Jubelen runget i Selbu søndag kveld, men den store opprykksfesten må vente. Først skal serien avsluttes hjemme i Kongstenhallen neste søndag.

– Det tror jeg blir en fest. Klubben kommer til å legge til rette for at vi skal fylle Kongstenhallen. Jeg håper at mange kommer for å hylle jentene for den prestasjonen de har gjort i år, sier han til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: