NRK Meny
Normal

Får tilbake beslaglagt kjøleskap

Politiet snur i saken mot Stig Norback som valgte feil bro over Svinesund. Tollvesenet mener avgjørelsen er feil.

Tollskilt, Svinesund
Foto: Rainer Prang / NRK

Norback krysset grensen på gamle E6 med store mengder hvitevarer han skulle innføre lovlig til Norge, istedenfor å kjøre over den nye brua slik reglene tilsier.

Norback fikk dermed en bot på 20 000 kroner og hvitevarene ble inndratt.  Han mente skiltingen ved grensen ikke var god nok.

Nå har myndighetene snudd og vil gi varene tilbake, men boten blir stående.

Tollen snur ikke

- Dette er en politisak, og dette er politiets endring, sier sjef for tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen.

Hun sier at tollvesenet ikke kommer til å endre sin praksis.

- Nei, i henhold til regelverket kommer vi fortsatt til å amelde alle som kjører over den gamle Svinesundbrua og som har med seg varer som skulle vært forttollet.

Tollvesenet mener likhets-prinsippet blir brutt når Norback får varene sine tilbake.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarsler til russen

    Politiet melder om nok en natt med mye støy fra russen. 10 russ fikk advarsel på grunn av for høy musikk, 3 ble bortvist og én buss fortsatte å støye, slik at politiet måtte ta med seg en viktig kabel til anlegget. Nå er det ikke mulig å spille musikk fra russebussen, skriver politiet på Twitter.

  • Helikopter mistet last nær fiskere

    Sjokkerte fiskere opplevde at det regnet betongsteiner fra et helikopter. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Helikopteret fraktet rivningsmaterialer fra noen hytter, blant annet steiner og isolasjonsmatter. Fiskerne som sto på en øy i Skjebergkilen i Sarpsborg ble heldigvis ikke truffet av gjenstandene, men de er kritiske til den dårlige sikringen.