NRK Meny
Normal

Færre trafikkulykker i Østfold

Philip Bain i Trygg Trafikk tror politiets fokus på fart, rus og bilbelte bidrar til den positive utviklingen.

MC-fører døde etter kollisjon

Tre motorsyklister har blitt drept i trafikken i Østfold den siste uken. Likevel går antallet ulykker totalt ned.

Foto: Sebastian Nordli

I følge statistisk sentralbyrå var det 233 trafikkulykker i Østfold første halvår i år, det er 12 færre sammenlignet med samme periode i fjor.

Også færre skadde

Philip H. Bain, distriktsleder, Trygg Trafikk Østfold

Philip H. Bain, distriktsleder, Trygg Trafikk Østfold.

– Jeg tror synlig politi på veiene sørger for at antallet ulykker går ned. Det at man også nå fokuserer på riktig avstand til bilene foran tror jeg kan ha effekt. Det er noe vi har stor tro på i Trygg Trafikk, sier Philip Bain til NRK.no.

Også antallet skadde på veiene her i Østfold har sunket i forhold til i fjor.

– Bilbelte er viktig

Bain i Trygg Trafikk tror spesielt fokus på bilbelte har vært med på å redusere antallet.

– Det at antallet skadde personer i samme antall biler også går ned sammenlignet med fjoråret tror vi i tillegg til mer synlig politi på veiene, i stor grad kommer av økt bilbeltebruk. Både Statens vegvesen og politiet har hatt bilbeltekontroller, og det er jo et enkelt redskap i kampen for å få ned disse tallene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Folk i Hobøl uten vann

    Det er brudd på en hovedvannledning i Hobøl. Det innebærer at store deler av nordre Hobøl er uten vann. Kommunen jobber med å finne bruddstedet.

    – Hvis noen oppdager vann fra bakken, så ring oss så fort dere kan. Lekkasjen påvirker mange så vi har et stort område å lete etter lekkasjen på, skriver vannverket på Facebook og beklager ulempene.

  • Lettere å avsløre journalsnoking

    Det skal bli lettere å avdekke journalsnoking. Fra januar neste år gjør Helse Sør-Øst det langt enklere å få innsyn. Da skal alle pasienter kunne logge seg inn på helsenorge.no og lese egne journaldokumenter, men også en logg over hvem som har sett i journalen.