NRK Meny
Normal

Etterlyst bilfører funnet

Lensmannen i Rakkestad har vært i kontakt med bilføreren som ble etterlyst etter et sammenstøt med en fotgjenger søndag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Lensmannen fikk melding om at en ung jente var påkjørt i et gangfelt i Rakkestad sentrum, og at føreren hadde forlatt stedet uten å gå ut av bilen. Føreren ble etterlyst.

– Vi fikk et tips om hvilken bil det kunne være, og det viste seg å stemme, forteller politiførstebetjent Nils Lund ved Rakkestad lensmannskontor.

Ulike versjoner

Da lensmannen snakket med føreren, en eldre mann bosatt i Rakkestad, presenterte han en litt annen versjon av hendelsesforløpet.

– Bilføreren forklarte for oss at han hadde holdt lav hastighet, og at jenta hadde gått brått ut i veien og gått på bilen hans, forteller Lund. – Det er riktig at bilføreren ikke hadde gått ut av bilen, men han har forklart at han hadde åpnet vinduet, snakket med jenta og forsikret seg om at alt var i orden.

Lensmannen har ikke funnet grunn til å beslaglegge førerkortet til mannen. Saken blir etterforsket videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fengsel for alko-smugling


    En Trøgstad-mann i 50-årene er dømt til fengsel i 36 dager, etter at han smuglet inn 350 liter brennevin, 138 liter vin og 47 liter øl i mai i år. Mannen ble stanset nord i Marker kommune. Mannen innrømmet smuglingen da saken var oppe for Heggen og Frøland Tingrett. Mannen mister dessuten førerkortet for en periode på elleve måneder.