NRK Meny
Normal

Et halvt års fengsel for sex med mindreårig

En 33 år gammel mann må sone et halvt år i fengsel etter at han hadde sex med en 14 år gammel jente.

Moss Tingrett

Moss tingrett har dømt en 33-årig mann etter at han hadde seksuell omgang med en 14-åring.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

I Moss tingrett innrømmet mannen at han hadde hatt seksuell omgang med en mindreårig jente. Det hadde han også tilstått i politiavhør.

Mannen var også tiltalt for å ha avtalt med jenta at han skulle kjøre henne og en venninne til Oslo, og at de skulle yte ham seksuelle tjenester som en gjenytelse. Dette benektet han i retten, og tingretten fant ikke nok bevis for anklagene. Derfor ble mannen frifunnet på dette punktet.

Moss tingrett konstaterer at det var chattemeldinger mellom de to venninnene som kunne tyde på en slik avtale, men retten finner ikke at det var noen endelig konklusjon i disse meldingene.

Truet med å forlate dem i skogen

Tingretten fant bevis for at mannen hentet de to jentene i nærheten av stedet der de bor på kvelden en augustdag i fjor. Turen gikk til et skogsområde ved Moss, der mannen ville ha sex med jentene. Den ene jenta ville ikke være med på det, og da ble mannen sur og truet med å la dem bli igjen der. Han hadde imidlertid sex med den andre jenta.

Moss tingrett mener mannen visste at denne jenta var 14 år gammel. Retten mener også at 14-åringen følte seg i en presset situasjon, hun var tatt med ut i skogen og blitt truet med å bli forlatt der.

14-åringen mor forklarte i retten at hun har vært bekymret for datteren det siste året. Hun har hatt søvnproblemer og har problemer med å falle til ro.

Fengsel og erstatning

Moss tingrett har tatt hensyn til mannens tilståelse og til det faktum at det har gått et år før saken kom opp for retten. Mannen tilstod forholdet i politiavhør i midten av oktober i fjor, likevel ble ikke saken sendt over til statsadvokaten før i mars i år. Dommen er satt til fengsel i seks måneder. Mannen har sittet nær en måned i varetekt, og det trekkes fra ved soning.

33-åringen er videre dømt til å betale 75.000 kroner i oppreisning til jenta. Han må også betale 2.000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skogbrann i Røysåsen

    Det er skogbrann i området rundt Røysåsen i Moss. Brannvesen og politi er på vei, skriver politiet på Twitter. Det er stor røykutvikling i området, og politiet anbefaler beboere i nærheten om å stenge vinduer og luftinntak.

  • Ny sjef for Østfoldforskning

    Ellen-Marie Forsberg blir ny direktør i Østfoldforskning AS fra oktober. Hun har vært leder for forskergruppa for ansvarlig innovasjon ved Arbeidsforskningsinstituttet siden 2011 og forskningssjef i perioden 2015 til 2018. Forsberg har ledet to EU-prosjekter innenfor ansvarlig innovasjon, og har jobbet mye med både forskningspolitikk og forskningsetikk.