NRK Meny
Normal

Ester Adele klar for Emergenza-finale

Fredrikstadartisten Ester Adele skal spille i den norske finalen i verdens største festival for usignerte band, Emergenza.

Ester Adele Risnes

Ester Adele Risnes på scenen på John Dee i Oslo under semifinalen i Emergenza i mars.

Foto: Emergenza

Emergenza regnes som verdens største musikkfestival for usignerte band. Ifølge arrangøren deltar 48.651 band fra 34 land i hele verden.

Ester Adele Risnes gikk videre fra semifinalen på John Dee i mars, og hun kvalifiserte seg for den norske finalen på Rockefeller 9. mai.

– Det er dritkult, det er jo det. Vi har jo vært på mange konserter på Rockefeller og man har jo lyst til å spille der selv. Det er kult bare å få spille der, men vi vil jo også komme videre, sier den 22 år gamle artisten.

Nico & Vinz vant

Vinneren av den norske finalen går videre til den nordiske finalen i Stockholm, og får muligheten til å gå videre til den internasjonale finalen på Taubertal Open Air Festival i Tyskland.

Festivalen besøkes hvert år av over 25.000 publikummere, og Emergenza-finalistene skal spille på samme scene som store, internasjonale band. Bandet som vinner den internasjonale finalen blir premiert med en Europaturné.

Nico & Vinz – den gangen under navnet Envy – er blant artistene som har vunnet den internasjonale finalen. Atle Pettersen og hans band The Scheen vant konkurransen i fjor.

– Vi får kanskje en litt større fanskare av å være med. Det er 10 band på én kveld, så man får med seg veldig mye. Det er mange som vi ikke kjenner fra før som har kommet til oss etter konsertene og det er jo positivt for oss, forteller Risnes.

Hør hele intervjuet og to akustiske låter her:

Fredrikstadartisten Ester Adele skal spille i den norske finalen i verdens største festival for usignerte band, Emergenza.

«Leverte sjarmerende liveshow»

Slik lyder anmeldelsen av Ester Adele sitt 30 minutter lange sett på semifinalen på John Dee i mars:

«En strålende sammensetning av et kompetent band og en flott vokal. Ester Adele sto foran og var spydspissen på det som var et solid stykke musikk. Det var god variasjon i tempo og toner, og Ester Adele kunne gjøre hva hun ville med vokalen. Da alt dette var på plass, så var det bare for alle på scenen å nyte øyeblikket. De kunne bruke fokus på å levere et sjarmerende liveshow, og det gjorde de absolutt. Terningkast: 5»

Se også den akustiske musikkvideoen til låten Pineapples And Sweet Mangos, produsert av produksjonsselskapet Lucky View:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se de siste nyhetene fra Østfold

  • Se TV-nyhetene kl.18:50