NRK Meny
Normal

På sporet av splitter naken «gjest»

Disse skoene var det eneste som stod igjen etter en naken mann som klatret inn i huset til et par i Halden. – Vi har en mistenkt i saken, sier politiet.

Skoene til naken mann

Disse skoene stod igjen etter den nakne og ubudne gjesten.

Foto: Politiet

Politiet i Halden har vært på jakt etter en mann som satt splitter naken i senga til et kjærestepar første nyttårsdag.

Mannen skal ha klatret opp en stige for å komme seg inn soverommet til det intetanende paret, og stukket av da han ble oppdaget.

Ble overrasket av naken mann

Det eneste som stod igjen etter den nakne og ubudne gjesten var et par hvite tøysko i størrelse 44. Politiet har sendt skoene til DNA-analyse.

– Vi har nå funnet eieren av skoene, sier krimsjef i Halden, Mona Bergseth, til NRK.

Ifølge Halden Arbeiderblad skal paret ha blitt overrasket av den ukjente «gjesten» tidlig på morgenen første nyttårsdag. De lå og sov da kvinnen plutselig kjente at noen tok på henne.

– Har en mistenkt i saken

Da hun åpnet øynene fikk hun se en fremmed og splitter naken mann sitte i senga ved siden av henne.

Kvinnen hylte og mannen forsvant ut av soverommet og klatret ned stigen. Hun så den nakne gjesten springe vekk mellom husene, angivelig med en klesbylt under armen.

Skoene lot han stå igjen. Politiet i Halden har etterforsket hendelsen.

– Vi har en mistenkt i saken. Han er avhørt, men det gjenstår fortsatt en del etterforskning før vi kan si noe mer om saken, sier Bergseth.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skole dømt for ulovlig hogst

    Borgarting lagmannsrett har dømt Tomb jordbruksskole i Råde til å betale en foretaksstraff på 50 000 kroner for ulovlig hogst langs en sjøørretbekk. Stikk i strid med pålegg fra fylkesmannen felte skolen mellom 50 og 60 trær slik at kantsonene langs Møllebekken ble borte. Den klare neglisjeringen av fylkesmannens vilkår er kritikkverdig, mener lagmannsretten.

  • Plast i blåskjell

    Det er funnet mikroplast i hele fire av fem blåskjell som er undersøkt langs norskekysten, melder VG. Verst er det i Østfold og Finnmark. Her har skjellene størst konsentrasjon av plast. Undersøkelsen er gjort av Norsk institutt for vannforskning, og forskerne er usikre på hvordan plasten påvirker skjell og mennesker.