NRK Meny
Normal

Enstemmig tilsatt som rådmann

Kommunestyret i Halden vil ha Gudrun Haabeth Grindaker som ny rådmann.

Gudrun Haabeth Grindaker, rådmann i Halden

TIL HALDEN I FEBRUAR 2013. Gudrun Haabeth Grindaker er i dag ansatt som direktør i Kommunenes sentralforbund, med spesialområde helse og omsorg, utdanning, klima, miljø og ledelse.

Foto: Privat

Kommunestyret i Halden har i kveld enstemmig ansatt Gudrun Haabeth Grindaker (56) som ny rådmann.

Hun kommer fra stilling som direktør for helse og velferd i Kommunenes Sentralforbund, og tiltrer stillingen i Halden den 1. februar 2013.

Les også:

- Best i markedet

Stillingen som ny rådmann i Halden hadde ni søkere; to kvinner og sju menn.

Da søknadsfristen utløp den 17. september i år ble det også klart at konstituert rådmann, Eivind Hansen, ikke kom til å søke.

Hansen har vært konstituert i rollen som den øverste administrative leder siden tidligere rådmann Per-Egil Pedersen ble sagt opp fra sin stilling av et enstemmig kommunestyre i mars i år.

På sin blogg beskriver Halden-ordfører Thor Edquist Gudrun Haabeth Grindaker som "den beste i markedet" for rådmannsjobben i Halden.

- Vi tror vi har fått den kanskje beste kandidaten som markedet kan tilby, og tror hun vil være med på å bringe noe nytt og fremtidsrettet til Halden, skriver Edquist på bloggen.

Les også:

Enstemmig innstilt

Rekrutteringsutvalget var enstemmige i å innstille Gudrun Haabeth Grindaker (56) i stillingen for kommunestyret.

Hun er i dag ansatt som direktør i Kommunenes Sentralforbund (KS), med spesialområde helse og omsorg, utdanning, klima, miljø, etikk og ledelse.

Haabeth Grindaker har vært i KS siden 2001.

Før dette har hun blant annet vært assisterende rådmann, Helse- og sosialsjef i Nittedal og sjefsykepleier ved Ullevål sykehus.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Større underskudd enn beregnet

    Sykehuset Østfold lå an til et underskudd på 314 millioner kroner ved inngangen til desember, ifølge månedsrapporten for november. Det var beregnet at sykehuset skulle gå med underskudd i år, men nå ligger det an til å bli 50 millioner kroner større enn beregnet.

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.