NRK Meny
Normal

En av disse skal lages i Halden

Halden-bedrift skal produsere mottiltaket mot stealth- og ubemannede fly.

Saab radar

Radaren Giraffe 8A (til høyre i bildet) skal utvikles i Halden.

Foto: Saab

Det er Saabs radar med lengst rekkevidde, Giraffe 8A, som skal utvikles og produseres i Østfold.

– Vi er selvsagt veldig glade for å være en sentral brikke i den nye satsingen. Vi nærmer oss nå tre milliarder kroner i omsetning på Arthur nå og håper på samme suksess når vi beveger oss inn i et nytt segment, sier salgssjef Ole Gabrielsen i Saab Technologies Norway til Teknisk ukeblad.

Saab hevder at deres forbedrede aesa-teknologi gjør radarene i stand til å se små mål på langt hold.

Radaren som lages i Halden har en instrumentert rekkevidde på 470 km og evne til å plukke opp «små kampfly» på 400 kilometers hold og små ubemannede fly på opp til 200 kilometers hold, skriver TU.no.

Ifølge nettstedet har Saab en bestilling på Giraffe 4A, fra en ikke navngitt kunde, og skal leveres fra 2016. Giraffe 8A er klar for levering i 2017 når og dersom noen vil kjøpe den.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brøt besøksforbudet

    En mann ble pågrepet på en adresse i Moss sentrum i natt for brudd på besøksforbudet. Mannen skal ulovlig ha oppsøkt et familiemedlem, og blir avhørt i løpet av dagen, melder politiet på Twitter.

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.