NRK Meny
Normal

Eldre sjåfør kjørte feil vei på motorvei

Politiet fikk flere 112-meldinger om bilen som kjørte mot kjøreretningen på E18 i Indre Østfold.

Mot møtende trafikk i 100 km/t kjørte den eldre føreren feil vei på E18 i Indre Østfold.

Jens Gunneng oppdaget denne bilen på E18 i Eidsberg mandag ettermiddag. Det hele ble fanget opp av kameraet han har på dashbordet. Videoen viser feil dato, ettersom den ikke er stilt.

Jens Gunneng oppdaget bilen som kjørte på feil side av autovernet, da han kjørte på E18 ved Slitu i Indre Østfold mandag ettermiddag.

– Den har på et eller annet vis forvillet seg inn på feil side av veien. Den kjørte i høyre felt, som man for så vidt skal, men på feil siden av veien. Det var to godt voksne menn som satt i bilen, forteller han til NRK.

– Nær alvorlig ulykke

Jens Gunneng

Jens Gunneng filmet episoden med et dashbord-kamera.

Foto: Remi Drageset/NRK

Han viser frem videoen filmet av et dashbord-kamera til skrekk og advarsel. Han forteller at bilene som kom imot forsøkte å signalisere til føreren ved å blinke med lysene, uten at føreren satt ned farten av den grunn.

– Den hadde god fart, kjørte i 80–90 kilometer i timen. Fartsgrensa på stedet er hundre kilometer i timen, så bilene imot kom jo i over hundre, sier Gunneng.

Gulleng, som kjørte i samme retning som bilen, la seg i venstre felt et stykke foran og blinket med lysene mot møtende biler for å advare dem.

– Det var like før at det skjedde en alvorlig ulykke. En personbil var i ferd med å kjøre forbi en trailer da de møtte den kommende bilen. De ble da liggende tre i bredden. Jeg så i speilet at det så vidt gikk bra.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Kjørte feil vei på E18

Gunneng forteller at det nesten skjedde en ulykke da disse to møtte den kommende bilen.

Foto: Jens Gunneng

Politiet oppretter sak

Til tross for nestenulykken kom ingen til skade under hendelsen.

– Etter omtrent fem minutter møtte de en ambulanse som satt på blålysene, så da forsto de det nok og kom seg av veien, sier Gunneng.

Flere personer ringte politiets nødnummer om kjøringen. Politiet satt i gang å lete etter bilen, sier politioverbetjent Rune Isaksen ved Indre Østfold politistasjon til Smaalenenes Avis.

– I samarbeid med Østfold politidistrikt fikk vi kontakt med føreren, en eldre mann, sier han.

Politiet har opprettet sak, og fastlegen skal undersøke om mannen er skikket til å ha førerkort.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Snart kan du leie tretopphytter

  Tre grunneiere i Østfold har fått tillatelse til å bygge en eller flere hytter høyt oppe i trærne. I Rokke i Halden er Thorbjørn Wold i ferd med å sette opp sin første hytte, med støtte fra Innovasjon Norge. Planen er å bygge flere tretopphytter, ikke langt fra Klatreparken i Halden.

  Det er gitt tillatelse til oppføring av tretopphytter i Halden, Rakkestad og Våler kommune.

  Tretopphytte under oppføring i Halden
  Foto: Heidi Gomnæs
 • Regjeringspartiene sliter i Østfold

  Regjeringspartiene Høyre og Frp går kraftig tilbake på VGs partibarometer. De går tilbake med henholdsvis 7,1 og 4,7 prosentpoeng fra forrige Stortingsvalg, og dermed mister begge en representant dersom dette blir valgresultatet. Arbeiderpartiet er størst i Østfold med 35,9 prosent, ett prosentpoeng frem fra forrige stortingsvalg.