Hvaler-ordføreren vil kjempe mot eget parti

Eivind Norman Borge (Frp) stiller til gjenvalg som ordfører på Hvaler.

Eivind Norman Borge, ordfører på Hvaler

Eivind Norman Borge ønsker seg en ny periode som ordfører i Hvaler kommune.

Foto: Pål Andersen / NRK

Norman Borge (64) er inne i sin andre periode som ordfører, og han sier til NRK at han ønsker en ny periode.

Men regjeringen har startet arbeidet med kommunereformen. Det vil høyst sannsynlig bety kommunesammenslåinger, og at 64-åringen muligens blir kommunens siste ordfører.

– Det kan nok se slik ut. Mitt eget parti har vedtatt på sitt landsmøte å slå sammen kommuner. Jeg vet at stemningen i Hvaler-samfunnet er helt motsatt.

Mye spennende

Norman Borge kommer derfor trolig til å tale sitt eget parti midt imot.

– Jeg tror nok at jeg på vegne av innbyggerne i Hvaler kommer til å kjempe imot den reformen.

Hvaler-ordføreren innrømmer samtidig at han også har andre motivasjoner for å kjempe for fire nye år som ordfører på Hvaler.

Det er veldig lett å forklare. Nå er det så mye på gang i Hvaler kommune, som vi ser på som veldig, veldig spennende og positivt. Det hadde vært veldig gledelig å kunne være med i fire år til, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Negativ til Vister-planer

    Planene om 200 kontorarbeidsplasser ved Vister i Sarpsborg møter motstand fra Østfold fylkeskommune. De har lagt inn innsigelse fordi de mener det strider mot kommuneplanen som sier at arbeidsintensive arbeidsplasser fortrinnsvis skal legges i sentrum. Det planlagte næringsområdet ligger omlag fem kilometer fra Sarpsborg sentrum.


  • Vannlekkasje i Skiptvet

    I Skiptvet blir skoleelever sendt hjem på grunn av en stor vannlekkasje nord for sentrum. Ifølge kommunen må de som nå er uten vann dessverre belage seg på flere timer med tomme kraner. Vestgård skole er av dem som nå står uten vann og hvor elevene derfor sendes hjem, skriver Smaalenenes Avis.