NRK Meny
Normal

Mener politihunden reagerte slik politihunder flest ville gjort

Eieren av en politihund som bet en sju år gammel jente i Våler i Østfold i fjor sommer, saksøker Justisdepartementet for å unngå at hunden avlives.

Naomi ble bitt

Naomi som var sju år da hun ble angrepet av hunden fikk store skader.

Foto: Privat

Den sju år gamle jenta fikk store skader da hunden bet henne, og måtte behandles på sykehus.

Søndre Buskerud politidistrikt bestemte i februar at hunden derfor skulle avlives. Politimannen klagde dette vedtaket inn for Politidirektoratet, som avviste klagen.

Dermed bestemte politimannen seg for å gå rettens vei. Tirsdag møtes partene i Oslo tingrett.

LES OGSÅ:

Angrep da de falt

Vitner i nabolaget har tidligere fortalt VG at hunden var på vei til en luftegård da hendelsen skjedde. Et familiemedlem av politimannen ville løfte jenta opp på en mur, fordi hun var redd for hunden. Da falt de to, og hunden angrep jenta, skriver avisen.

7 år gamle Naomi skulle på besøk til nabojenta. Et familiemedlem av polititjenestemannen skal ha tatt med seg hunden ut. Naomi ble redd, og vedkommende skal ha forsøkt å løfte henne opp på en murkant uten å lykkes.

Da de to falt ned på bakken, skal politihunden ha gått løs på den lille jenta. En høygravid nabo grep inn og fikk reddet Naomi.

– Jeg så at den store hunden angrep henne, bet tak i henne og hoppet på henne. Hun så ut som en filledokke, fortalte nabo Lise-Kristin Aaberg-Ljunggren NRK.no i april.

Naomi ble fraktet til sykehuset i Fredrikstad med bittsår i nakke, skulder og rygg. Hun måtte gjennom to operasjoner.

Trekker frem hundens nytteverdi

Politimannen mener hunden reagerte «slik politihunder flest ville gjort i en tilsvarende situasjon», ifølge sluttinnlegget for den sivile rettssaken. «Det er ingenting med hundens egenskaper, daglige atferd eller hundeholdet som gir grunn til å frykte at nye uønskede hendelser vil skje», står det videre.

Politimannen trekker også fram hundens nytteverdi for Oslo politidistrikt og den lange treningen av hunden som grunner til at den ikke bør avlives.

Naomis mor, May Linda Funkner, likte dårlig at det ble en ny utsettelse i saken.

– Det kom ikke akkurat som noen stor overraskelse at han ønsker å gå til retten. Jeg synes det begynner å bli nok nå. Hundeeieren burde tatt ansvar og akseptert avlivningsvedtaket, sa hun til VG i mai.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke ved Borregaard

    En person pustet inn gassen klordioksid i en arbeidsulykke ved Borregaard i Sarpsborg i formiddag. I forbindelse med arbeid ble det slått hull på et rør hvor det gikk gass. Den ble raskt stengt av, men noe lekket ut. Personen ble sendt til Sykehuset Østfold for kontroll, sier Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef ved Borregaard.

  • Arbeidsulykke i Sarpsborg

    To personer har blitt eksponert for gass i en arbeidsulykke ved en bedrift i Sarpsborg sentrum. Nødetatene er på vei til stedet og skadeomfanget er foreløpig ukjent, skriver politiet på Twitter.