Dyrevenn trenger nye dyr

Munan Nikolai Brun og Camilla Næss tester ut nye kjæledyr på NRK Super. Nå trenger de tips til å fylle sju nye episoder.

Munan tester kjæledyr

Munan Nikolai Brun skal teste ut kjæledyr i programmet Dyrevenn.

Foto: Camilla Næss / NRK

Minigris, hund, sau, alpakka og moskusand. Munan har testet hvordan de forskjellige dyrene egner seg som kjæledyr.

– Jeg tester om det er mulig å gå tur med dem, og jeg kan ta dem med i senga og kose med dem, sier Munan. Han sitter i NRK Østfolds studio, sammen med fotograf Camilla Næss.

Dyrevenn

Moskusanda: Ikke noe særlig å gå tur med, men fin å kose med i senga (hvis du ikke har noe imot ekstra sengetøyvask).

Foto: Camilla Næss / NRK

– Det er skikkelig moro, Munan er så flink med dem og er nysgjerrig av natur, sier Camilla.

– Han har gnist i blikket og skikkelig dyretekke.

Det er veldig spennende, og Camilla er flink til å hjelpe meg med hva jeg skal si, hvor jeg skal gå og hva jeg skal gjøre.

– Hva er det mest spennende dyret du har testet hittil?

– Alpakka? Nei. Jeg tror kanskje det er moskusanda. Og det var umulig å gå tur med dem. Vi hadde på den en sele, og den gikk jo bare ikke. Men den var fin å ha oppe i senga. Selv om den bæsjet på meg.

Trenger tips til testing

Dyrevenn sau

Munan har også teste hvordan det er å kose med sau. Nå trenger han og Camilla flere dyr å teste ut.

Foto: Camilla Næss / NRK

Men nå trenger de kanskje så mange som sju nye dyr å teste i serien, som skal gå i programmet Dyrevenn på NRK Super fra 15. januar. Munan gleder seg, selv om det nok blir rart å se seg selv på TV.

Men først trenger de to flere dyr å teste.

– Vi er klare til å teste dyr som lytterne foreslår, men husk at dette må være små dyr, minner Camilla om. Ingen hester, for eksempel.

– Vi kunne trenge en katt, fortsetter Camilla.

– Eller en kanin, eller en tam papegøye har vi veldig lyst til å teste, skyter Munan inn.

Camilla tar gjerne mot tips om dyr på sin epost.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte ruset i 130 kilometer timen

    En 46 år gammel mann kjørte motorsykkel i amfetaminrus i 130 kilomter i timen. Kjøringen fant sted på E6 i Ski i midten av september. Fartsgrensen på stedet er 110. Fredrikstad tingrett har gitt 46 åringen en betinget dom på fengsel i 30 dager. Mannen må betale en bot på 10.000 kroner, og han mister førerkortet for en periode på 15 måneder.

  • – Rammer matproduksjonen vår

    – Regjeringas landbruksmelding vil få store konsekvenser for Østfold over tid og rammer matproduksjonen i distriktet kraftig, det mener leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerød. Landsbruksmeldinga, som ble lagt fram i dag, legger rammer for framtida. Blant annet ønsker Regjeringa å fjerne målet for økologisk matproduksjon, de vil ha mer konkurranse, større gårdsenheter og kutte i melkekvotene. Landbruksmelding skal vedtas av Stortinget.