NRK Meny
Normal

DSB vil finne brannårsaken

Det er ikke første gang en elektrisk lenestol tar fyr. Torsdag døde en kvinne etter at lenestolen hun satt i begynte å brenne. Nå skal Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap undersøke hva som har skjedd.

Stolen som brant ved Østsiden eldresenter

DSB vil undersøke stolen som brant ved Østsiden Eldresenter.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

I tidligere tilfeller av brann i lenestoler har det ikke vært mulig å fastslå om brannene skyldes elektriske feil, eller varme utenfra.

Håper å finne en årsak

Fordi stolen som brant på Østsiden Eldresenter i Fredrikstad onsdag ettermiddag, ikke er helt utbrent, håper DSB å finne en brannårsak.

- Vi har hatt lignende saker tidligere, hvor stolene har vært så utbrent at det ikke har vært mulig å finne noen årsak, sier senioringeniør Magne Toft i DSB.

Gode muligheter

Nå vil DSB finn ut om brannen kan ha en elektrisk årsak. Toft har sett bilder av stolen som brant på eldresenteret i Fredrikstad, og håper de kan finne svarene de søker i den stolen.

- Ut fra bildene ser det ut som det kan være gode muligheter for å finne en årsak, fordi stolen ikke ser så utbrent ut, sier Toft.

DSB har vært i kontakt med både Kripos og Østfold Politidistrikt, og vil på eget initiativ undersøke stolen hvis ingen andre gjør det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: