NRK Meny
Normal

Drømmer om region med Strømstad

- Det mest naturlige hadde vært om vi hadde vært sammen med Strømstad, sier Haldenordfører Thor Edquist med et smil. Han kommentereforslaget om å erstatte dagens fylkeskommuner med en større regioner

Thor Edquist, Høyre
Foto: Rainer Prang / NRK

-Det som er vesentlig er hvilke tjenester kommunene blir satt i stand til å produserer og gi sine innbyggere og hvilke oppgaver som blir regionenes ansvar, sier Edquist.

Kommunal- og forvaltningskomiteen har bedt regjeringen om å komme med en stortingsmelding om dagens fylkeskommuner kan erstattes med regioner.

Fylkesordfører i Østfold, Ole Haabeth som også leder kommunens inteeresseorganisasjon KS i Østfold er enig mjed Edquist i at fordeling av oppgaver mellom stat, regioner og kommuner blir det viktigste i en slik utredning.

Østfold og Akershus

Haabetn ser for seg at Østfold og Akershus blir en region.

-Halden vil uansett være en utkant, påpeker Edquist.

- Det som er velidg vikige for oss og som blir viktigere og viktigere er å å få gode kommunikasjoner. Vi må få ferdig dobelltsporet jernbane så vi en del av det store markedet.

Stort arbeidsmarked

Når dobbelspor mellom Gøteborg og Oslo står ferdig blir Halden en del av et større arbeids og bomarked, mener Edquist.

Med en liten latter i stemmen peker han på at en region med Strømstad og Halden hadde vært en fantastisk kombinasjon.

- Det blir nok bare med tanken, men det hadde vært en geografisk fin plassering av hvor vi skulle hørt hjenmm i denne regionen, sier Edquist som understreker at samarbeidet med nabokommunene i Sverige er bedre enn noen gang.


-

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: