NRK Meny
Normal

Dømt til fengsel for mage-smugling

Franskmannen hadde 1,2 kilo kokain i magen da han ble stanset for tollkontroll.

Illustrasjonsfoto
Foto: Scanpix / Scanpix

Nå må 27-åringen fra Frankrike sone to år og to måneder i fengsel.

80 ampuller i magen

Det var  den 10. april i år at tollvesenet gjennomførte en rutinekontroll på utenlandstoget fra Sverige til Oslo.

Tollerne fattet mistanke til en av passasjerene som kom reisende alene, og dette var franskmannen.

Vedkommende ble tatt av toget i Fredrikstad, og etter samtaler med ham, ble det foretatt en røntgenundersøkelse ved Sykehuset Østfold. Her ble det fastslått at mannen hadde hele 80 ampuller i magen. 

Etter at ampullene hadde kommet ut på naturlig vis, ble det konstatert at det dreide seg om til sammen 1.175 gram kokain.

Skulle få 4.000 Euro

Ifølge franskmannen hadde 27-åringen arbeidet deltid som rengjører, og hatt store problemer med å forsørge kone og barn. Da han ble tilbudt 4000 euro for å smugle narkotika, klarte han ikke å si nei.

I Fredrikstad tingrett erklærte franskmannen seg skyldig etter tiltalen. 

Straffen ble satt til to år og to måneder i fengsel. Mannen ble ikke idømt saksomkostninger på grunn av hans svake økonomi.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dårligere for Borregaard

    Borregaardkonsernet leverte et dårligere resultat for andre kvartal i år, sammenlignet med i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet endte på 159 millioner kroner før skatt, var 34 prosent lavere enn i andre kvartal i fjor. Resultatet er preget av prispress, tøff konkurranse og økte kostnader, opplyser selskapet.

    Borregaard fra lufta
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Drukningsulykke i Rygge

    En livløs mann ble oppdaget i vannet på Festestranda i Rygge rett før klokka 14, skriver Moss Avis. Et vitne sier at tre personer kastet seg i vannet og fikk ham på land hvor det ble startet livredning. Mannen ble hentet med luftambulanse. Mannens tilstand er ikke kjent, ifølge politiets operasjonssentral.