NRK Meny
Normal

Dømt til 12 års fengsel for grove overgrep mot datter

Det første overgrepet skal ha skjedd da datteren var sju år gammel.

Moss Tingrett

Hovedforhandlingene var i Moss tingrett i januar og gikk over 9 dager.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Mannen i 40-årene er også dømt til å betale datteren 2,1 millioner kroner.

Ifølge dommen skal faren ha begynt overgrepene da datteren var sju år gammel og begynte på skolen. Siste overgrep skal ha skjedd da hun var 16 år.

Våren 2015 fant politiet 50 filmer og 2789 bilder som viser overgrep mot barn og seksualiserte fremstillinger av barn hjemme hos mannen fra mossedistriktet.

Da saken var oppe i Moss tingrett var 18 vitner innkalt. Aktor la ned påstand om at tiltalte dømmes i samsvar med tiltalebeslutningen til fengsel i 13 år og 6 måneder. Mannen erklærte seg ikke skyldig.

Ifølge Moss Avis, kommer dommen til å bli anket.

– Jeg har ingen kommentar til dommen ut over at den vil bli anket. Det vil bli inngitt en fullstendig anke én av de nærmeste dagene, sier forsvarer Unni Fries til Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.