NRK Meny
Normal

Dømt til 12 års fengsel for grove overgrep mot datter

Det første overgrepet skal ha skjedd da datteren var sju år gammel.

Moss Tingrett

Hovedforhandlingene var i Moss tingrett i januar og gikk over 9 dager.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

Mannen i 40-årene er også dømt til å betale datteren 2,1 millioner kroner.

Ifølge dommen skal faren ha begynt overgrepene da datteren var sju år gammel og begynte på skolen. Siste overgrep skal ha skjedd da hun var 16 år.

Våren 2015 fant politiet 50 filmer og 2789 bilder som viser overgrep mot barn og seksualiserte fremstillinger av barn hjemme hos mannen fra mossedistriktet.

Da saken var oppe i Moss tingrett var 18 vitner innkalt. Aktor la ned påstand om at tiltalte dømmes i samsvar med tiltalebeslutningen til fengsel i 13 år og 6 måneder. Mannen erklærte seg ikke skyldig.

Ifølge Moss Avis, kommer dommen til å bli anket.

– Jeg har ingen kommentar til dommen ut over at den vil bli anket. Det vil bli inngitt en fullstendig anke én av de nærmeste dagene, sier forsvarer Unni Fries til Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Overskred støvgrense

    I fjor var det åtte dager med så mye svevestøv i lufta i Fredrikstad at det overskred grensene forurensningsmyndighetene har satt. Først når det er 30 tilfeller av overskridelser er det krav om at kommunene må sette i gang tiltak

  • En person hentet ut av røykdykkere

    En person er hentet ut av røykdykkere etter at det begynte å brenne i en leilighet i Marcus Transes gate i Halden. Vedkommende er ved bevissthet og blir behandlet av helsepersonell på stedet. Det er ikke fare for at brannen skal spre seg til andre boenheter, melder politiet på Twitter

    Brann i Halden
    Foto: Christian Nicolai Bjørke/NRK