NRK Meny
Normal

Knuste sin mors hodeskalle med støvsugerrør

En 26 år gammel mann er dømt til to års fengsel etter at han slo sin mor med et støvsugerrør slik at hun fikk brudd på hodeskallen.

Tingretten dømte også mannen for å ha ranet en 80 år gammel kvinne, samt for å ha truet en annen kvinne på livet, og for trusler overfor polititjenestemenn.

- Holdt i blodig støvsugerør

Det var i januar i år at mannen sparket og slo sin mor flere ganger i hodet med et askebeger og et støvsugerrør ved Nystredet i Halden. Voldsepisoden skjedde etter en fuktig lørdagskveld med mye alkohol, både for vitner og domfelte.

Retten finner det bevist hinsides enhver rimelig tvil at 26-åringen oppsøkte sin mors leilighet utpå natta, og at volden skjedde så.

- En tilkalt politipatrulje kom til leiligheten hvor 26-åringen og hans mor befant seg i stuen.

- 26-åringen holdt et støvsugerrør av metall i hånden. Røret hadde en bulk og var blodig, og blodet stammet fra hans mor, skriver tingretten i dommen.

- Alvorlig skade

Kvinnen måtte ha omfattende behandling på Ullevål universitetssykehus etter voldsepisoden.

- Det er grunn til å tro at kvinnen har vært bevisstløs i omlag 45 minutter. Røntgen viser at hun har et brudd på hodeskallen og at et stort fragment var slått inn mot hjernen.

- Etter behandling vil hun imidlertid etter all sannsynlighet bli helt restituert, skriver sykehuset om kvinnens skade.

Ranet 80-åring

I tillegg er mannen nå dømt for å ha ranet en 80 år gammel dame.

- Han tok vesken fra kvinnen i april i år. I vesken var det blant annet et bankkort og omlag 1500 kroner i kontanter, skriver tingretten.

I alt har 26-åringen åtte dommer for grove voldsforbrytelser på seg fra før. Som fradrag i fengselsstraffen trekkes denne gangen 48 dager som mannen satt varetektsfengslet før saken kom opp for retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.