NRK Meny

Dømt etter brann på asylmottak

En 22 år gammel kvinne har fått en betinget dom på fengsel i 60 dager, for å ha tent på et asylmottak i Hobøl i fjor sommer. Kvinnen tente på gardinene på rommet sitt. Brannen ble raskt oppdaget og skadene ble begrenset. Kvinnen bor nå i Oppland. Da saken var oppe for tingretten på Gjøvik i slutten av mai tilstod kvinnen at hun hadde tent på. Kvinnen er dømt til å betale 34.000 kroner for dekke utgiftene for reparasjoner etter brannen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Varmer opp til VM-runde

  Mads Østberg tar med seg VM-bilen til Sigdal i helga og får viktig kjøretrening foran Rally Sverige. Dermed får tilskuerne se en ekte VM-bil når årets rally-NM starter. Østberg får med seg Torstein Eriksen fra Eiker som kartleser.

  Mads Østberg
  Foto: M-Sport Media / M-Sport WRT/McKlein
 • – Høyt belegg gir korridorpasienter

  Pasienter havner på korridor fordi sykehusene må operere med et for høyt belegg. Det mener leder for Sykepleierforbundet i Østfold, Karen Brasetvik. Sykehuset Østfold har en nullvisjon når det gjelder korridorpasienter, men hadde i fjor i snitt 10 pasienter bak et skjermbrett hver dag. Lederen av sykepleierforbundet mener problemet blant annet bunner i at sykehusene i Norge ligger langt over anbefalt beleggsprosent på 85 prosent.

  Korridorpasienter på Sykehuset Østfold
  Foto: Sykehuset Østfold