NRK Meny
Normal

Dette rotete kjøkkenet topper blogglisten

– Jeg har et hektisk liv og kan ikke vente med å blogge til huset er perfekt.

Bloggekjøkken

Dette bilde av kjøkkenet sitt la Hele Spro ut på bloggen sin. Ikke perfekt, men ærlig.

Foto: Helene Spro

«Det er da virkelig ikke mulig for et normalt menneske uten en bøtte ritalin og en kilo amfetamin å prestere alt det glossy som enkelte mødre presterer å vise fram».

Firebarnsmoren Helene Spro fra Sarpsborg er mektig lei av at mødre fremstiller seg selv som perfekte glansbilder på sosiale medier.

Hun tar ut frustrasjonen i blogginnlegget «Perfect my ass», som per nå har blitt delt av over 38.000 mennesker. Bloggen ligger nå på topp på Blogglisten foran Fotballfrue.

– Jeg skrev dette innlegget en dag jeg hadde jobbet på dagen, mens mannen min jobbet på kvelden og minsten fikk tenner. Jeg leste et blogginnlegg om at småbarnsmødre bruker barna sine som en unnskyldning for at de ikke gidder å trene. Det fikk meg til å koke, forteller Helene til NRK.

Hun valgte derfor å skrive et ærlig innlegg om hvor slitsom hverdagen kan være til tider. Det inneholdt også et bilde av hvor rotete kjøkkenet stort sett er fra morgen til kveld.

– Dette er mitt liv og jeg er ikke flau over det, forteller bloggeren.

– Flere skriver at livet er dritt

Lene Pettersen er doktorgradsstipendiat på BI ved avdeling for Institutt for strategi og logistikk.

Hun kan verken bekrefte eller avkrefte at det er blitt mer populært å være dønn ærlig og usminket på sosiale medier.

– Men vi ser jo at det har kommet frem noen nye ting, blant annet fjortiser som ironiserer over eget utseende. Det er flere som forteller at de har dårlig råd og at livet er dritt, sier Pettersen.

Hun forteller at folk er blitt mer ironiske, men at det samtidig har vokst frem en «heidundrende selfie-trend».

– Folk biter inn kinnene og poserer. Men skriver du at du ramla opp i søppelbøtta og ikke kom deg opp, får du mange kommentarer, sier Pettersen.

– Krever mot å legge ut bilder som ikke er perfekte

Middag til hele uka

«Trikset for en travel hverdag med unger, hjem og jobber så kjent å planlegge ukens middager i god tid», skriver Lene Pettersen på Instagram.

Foto: Lene Pettersen

Pettersen sier at det å vise frem fine bilder av oss selv egentlig ikke er noe nytt.

– I det tradisjonelle albumet setter vi jo også inn bilder vi liker å vise til gjestene våre. Med ny teknologi som Facebook har vi fått muligheten til å vise albumet frem til både fjerne og nære. De ufine sidene ved oss viser vi kanskje ikke til folk vi ikke kjenner.

Selv legger gjerne Pettersen ut bilder som ikke viset et «perfekt» liv.

– Jeg synes det er veldig morsomt og blir ikke flau over det. Jeg tror vi har modnet og synes det er underholdende å legge ut. Det krever mot av folk å legge ut bilder som ikke viser den fine fasaden av deg selv.

Barnemoren Helene forteller at hun har fått masse hyggelig tilbakemeldinger etter at hun la ut innlegget, men at hun egentlig ikke har noe imot de «perfekte» bloggerne.

– Jeg synes de er kjempefine. Noen mødre er mer organiserte enn andre, kanskje de får litt hjelp fra barnevakter. Men jeg jobber skift og da blir det mer vanskelig.

– Jeg har ikke tid til å fikse neglene og ordne meg, men det er helt greit.

«Trikset for en travel hverdag med unger, hjem og jobber så kjent å planlegge ukens middager i god tid.»

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.