NRK Meny

Dette blir ikke et offentlig friområde

Østfold Fylkeskommune og Fredrikstad kommune klarte ikke å henge med i budrunden. Tirsdag ettermiddag ble Slevik batteri solgt.

Slevik Batteri

SLEVIK BATTERI ER SOLGT. Men ikke til det offentlige

Foto: Privatmegleren
Byline Heidi Gomnæs
Journalist

Drømmen var å gjøre den 57 mål store strandeiendommen om til et offentlig friområde. Det blir det nå trolig ikke noe av.

Megler Christian Falkenberg hos Privatmegleren bekrefter tirsdag kveld at eiendommen er solgt. Han ønsker ikke å uttale seg om hvem som er kjøper eller hvor mye eiendommen på 57 mål er solgt for. Strandeiendommen lå ute for salg med en prisantydning på 50 millioner kroner.

Konstituert fylkesrådmann Odd Roald Andreassen bekrefter på SMS at det ikke er Fylkeskommunen som endte opp med kystperlen.

Slevik Batteri

Fire hytter, dypvannsbrygge og stort båthus fulgte med på kjøpet.

Foto: Privatmegleren

Skuffet fylkesordfører

– Jeg er lei meg fordi vi ikke greide å sikre det til allmennhetens bruk. Det er et flott område som ville vært veldig fint å kunne sikre for alles bruk, men det ble nok for dyrt for oss.

Fylkeskommunen og kommunen var villig til å gå opp til ca. 47 millioner kroner for Slevik batteri, men det var ikke nok til å sikre seg eiendommen. Hva salgssummen ble til slutt vet ikke fylkesordføreren.

Frem til salget har det vært ti forskjellige hjemmelshavere på eiendommen. Alle privatpersoner, fra samme familie.

Slevik Batteri

Eiendommen har 400 meter med strandlinje.

Foto: Privatmegleren

– Staten burde ha mer midler til å sikre seg slike områder

Fylkeskommunen har i utgangspunktet ikke midler til å kjøpe slike perler når det kommer til salgs, forteller Haabeth.

– Jeg skulle ønske det var mer statlige midler. Vi kunne påregne å få fem millioner, men det er veldig lite når det er i størrelsesorden 50.

– Så jeg mener at Staten burde ha mere penger til å kunne sikre seg den type viktige områder for allmennheten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere voldsepisoder mot politiet

    Østfold-politiet har hatt flere episoder der de er utsatt for vold og trusler i løpet av natten. Litt over klokken 1 ble en mann i 20-årene anmeldt for trusler og forulemping av en polititjenestemann i Moss. Litt over klokken halv tre ble en mann i 30-årene pågrepet og anmeldt for vold og trusler mot en politimann, og en halvtime senere ble en mann i 20årene bortvist fra Halden sentrum etter å ha forulempet en polititjenestemann, skriver politiet på Twitter.