NRK Meny
Normal

Delene haglet i E6-kollisjon

Delene haglet og knuste blant annet frontruta til en motgående bil på E6 i Moss søndag. To kvinner i 20-årene er fraktet til legevakt. Politiet stusser over hendelsen.

Politiuniform

Politiet stusser over hvordan bilen kunne kollidere med midt-deleren på en helt rett E6-strekning hvor asfalten er tørr og fin.

Foto: Kristian Ervik / NRK

Bilen som kom i sørgående felt kolliderte med midtrabatten på firefeltsveien ved Storebaug i Moss.

Ulykken skjedde sent søndag ettermiddag.

Braste inn i midt-deleren

Kvinnene skal ikke være alvorlig skadet. Mirakuløst kom heller ikke noen av personene i motgående bil til skade.

De fikk seg imidlertid et sjokk da de ble bombardert av deler som blant annet braste gjennom frontruta.

- Bilen med kvinnene kom ut av kontroll og braste rett inn i midtrabatten. Vi har foreløpig ingen forklaring på hvordan de kunne miste kontrollen på bilen, sier operasjonsleder Trond Puck til NRK.

- Det er et vire-gjerde med stag i bakken i dette området. Og dette gjerde gjorde svært store skader på bilen, sier Puck.

Politiet stusser

Politiet vil nå etterforske saken.

- Siden det oppsto skader på en motgående bil og på vegvesenets gjerde oppretter vi rutinemessig en sak som vi etterforsker. Men vi har ikke mistanke om promillekjøring.

- Det er ikke glatt i område og veistrekningen er helt rett, dermed stusser vi jo litt over hvordan kollisjonen i det hele tatt kunne skje, sier Puck.

Helt most

Ifølge bergingsmann Ronny Hoffmann i Falken, var bilen som kjørte i midt-deleren helt ødelagt på venstre side. Kvinnene hadde åpenbart flaks at det ikke oppsto mer alvorlig personskade.

- Bilen var helt most på den siden. Det har flakset med alskens deler, men mye var ryddet opp da jeg kom til stedet, så jeg så ikke hvilke deler som traff frontruta til motgående bil.

Stengt en kort periode

Det ene feltet i sørgående retning ble stengt en kort periode etter ulykken, men er søndag kveld åpen i begge felt. Politiet skryter av Falken som ryddet veien raskt.

- Bergingsbilen var raskt på plass og fikk ryddet opp. Det ble ikke særlig med kø på veien den korte tiden den var stengt, sier Puck.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke i Fredrikstad

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en arbeidsulykke på Råbekken i Fredrikstad. Ifølge Fredriksstad Blad skal en person ha fått klemt armen i en maskin. Et Sea King-redningshelikopter har også blitt sendt til stedet.

  • E6 åpnet etter trafikkuhell

    E6 ved Missingmyr i Råde er åpen for trafikk etter trafikkuhell. Veien i retning nord var i en periode stengt i ett felt etter at en bil kjørte i midtdeleren.