NRK Meny
Normal

Dårligst i landet på kvinnefotball

Østfold er dårligst i landet på kvinnefotball. I helgen gjorde Tistedalen turn- og idrettsforening sitt aller beste for å endre på statistikken. SE VIDEO!

Video Dårligst i landet på kvinnefotball

Se TV-reportasjen over!

Bare snaue 18 prosent av fylkets fotballspillere er jenter, det laveste tallet i Norge.

Tistedalen turn- og idrettsforening gjør sitt for å bedre rekrutteringen. I helga deltok 300 fotballspirer på «Jentenes fotballørdag» i Halden, som er et konsept den lokale foreningen står bak.

– Vi ønsker å gi absolutt alle en mulighet til å spille fotball, uavhengig av bakgrunn eller økonomi, sier arrangør Thor -Erik Claussen til NRK.no.

Nå håper Østfold fotballkrets og daglig leder Øyvind Strøm at flere gjør som Tistedalen, og lokker jentene til fotballbanen.

– Det gjenstår bare ett lite hinder. Vi må få jentene over fra slike «happenings» til organisert aktivitet. Men jeg er sikker på at vi skal klare det. Om noen år vil vi være på landsgjennomsnittet, sier Strøm til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En til sykehus etter møteulykke

    En person er fraktet til sykehus med luftambulanse etter en front mot front kollisjon i Oslofjordtunnelen. Tunnelen vil være stengt en god stund fremover, melder Øst politidistrikt.

  • Møteulykke i Oslofjordtunnelen

    Riksveg 23, Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger etter en møteulykke. Frogntunnelen og Vassumtunnelen er også stengt for å begrense trafikken mot Oslofjordtunnelen. Omkjøring er via Oslo eller rv. 19 med ferje mellom Moss og Horten.