NRK Meny
Normal

Celso Borges klar for AIK

Den tidligere FFK-kapteinen har skrevet under for den svenske klubben.

Borges

Celso Borges er ifølge Expressen nær ved å signere for AIK.

Foto: Nesvold, Jon Olav / Scanpix

Det er klubben selv som bekrefter dette på sine nettsider.

– Celso har egenskaper og en personlighet som vi tror kan bidra med både poeng og profesjonalitet fra en internasjonalt erfaren spiller, Han er tilpasset nordiske forhold etter årene i Fredrikstad og han prater flytende engelsk, sier AIKs sportssjef Jens T Andersson.

Borges har tegnet en kontrakt som varer til 2015.

Flere klubber ønsket Borges

Borges-agent Javier Cordon innrømmet i midten av desember at AIK var en interessant klubb, men at det er flere klubber som ser på spilleren.

– Det er stor interesse i Sverige. Spilleren min er kontraktsløs og kan gå gratis til en klubb. Vi snakker med en del klubber, og noen er svenske, sa Cordon.

Hverken Borges eller Cordon har besvart NRKs henvendelser.

AIK spiller til daglig i den svenske eliteserien og har sin hjemmebane på Råsunda i Stockholm. Laget vant den svenske serien i 2009.

Klubben ble for øvrig svensk mester så tidlig som i 1901. Den 8. september vant de SM-finalen på walkover ...

LES OGSÅ:

Koblet til RBK og VIF

Det har lenge vært mange spekulasjoner rundt costaricaneren Celso Borges fremtid.

Allerede i mars i år ble den fotballeleganten koblet til Rosenborg og senere til Vålerenga, og budet fra VIF skal ha vært på sju millioner kroner.

Borges har lenge vært klar på at han ikke vil forlenge sin nåværende kontrakt med Fredrikstad, men fulgte FFK ut sesongen.

Han sto uten kontrakt foran 2012-sesongen – og hunne gå hvor han vile.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tage Pettersen avstår etterlønn

    Tidligere ordfører i Moss og nå stortingsrepresentant for Høyre, Tage Pettersen, avstår etterlønn i Moss. Det skriver han på sin egen Twitter-konto. Pettersen søkte om og fikk innvilget halvannen måneds etterlønn. Dette skapte reaksjoner, og det er derfor politikeren likevel har valgt å avstå muligheten. I en SMS skriver Pettersen at han nå er ferdig med saken og ikke vil uttale seg utover dette.

  • Arbeidsulykke på Manstad

    En person er fløyet til Ullevål sykehus med hodeskader etter en arbeidsulykke ved Manstad kjøtt. Det var Fredriksstad blad som først omtalte saken. Til NRK sier operasjonsleder ved politet at de er på stedet og starter etterforskning, men vet lite om hva som faktisk har skjedd. Det skal være snakk om en fall-ulykke, men det er ikke kjent hvor alvorlige skadene er.