NRK Meny
Normal

Brenner mer enn noen gang i Østfold

Så langt i år er det registrert godt over 50 bygningsbranner i fylket.

Brann sauefjøs

Bare Oslo og Akershus har hatt flere.

Hittil i år har fire personer omkommet i branner i Østfold og dette er nest flest i hele landet.

Minst 55 branner

De registrerte tallene fra Direktoratet samfunnsikkerhet og beredskap viser at det har vært 52 bygningsbranner så langt i Østfold i år.

Men bare i løpet av den siste uken har det vært tre alvorlige bygningsbranner til her i fylket., slik at tallet nå er minst 55.

Vet ikke hvorfor

Direktoratet vil ikke spekulere i hvorfor det brenner så ofte i Østfold og peker på at det kan dreie seg om tilfeldigheter.Antall brannutrykninger totalt i Norge er nemlig på vei ned.

Heller ikke andre fagetater kan forklare dette spesielle Østfold-fenomenet.

Statistikken fra fra flere år tilbake viser for øvrig at Østfold er blant de fem fylkene her i landet hvor det brenner mest.

Med fire omkomne i branner i fylket så langt i år, havner Østfold på en annenplass på landsbasis. Bare folkerike Akershus har hatt flere med sine seks omkomne.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil heller ha Moss lufthavn Rygge

    De nye opplysningene om støysoner rundt en tredje rullebane på Gardermoen styrker ideen om å ta i bruk Moss lufthavn Rygge i stedet. Det sier Senterpartiets medlem av finanskomiteen på Stortinget, Sigbjørn Gjelsvik fra Akershus. Denne uka ble det kjent at 500 hus kan bli svært støyutsatt med en tredje rullebane på Oslo Lufthavn.

  • Fortsatt trangt på akuttmottaket

    Det er ingen snarlig løsning på plassproblemene ved akuttmottaket på Sykehuset Østfold. Den planlagte utvidelsen er ifølge forprosjektrapporten først ferdig om to år. Trange forhold i dag gir tidvis både korridorpasienter og lang ventetid.