NRK Meny
Normal

Brakåpning av ny kulturskole

Elever og lærere er strålende fornøyde med sin nye kulturskole i Askim. Hundrevis av mennesker var med på åpningen lørdag.

Åpning av kulturskolen i Askim

Elevene holdt konsert under åpningen.

Foto: Werner Winlund / NRK

Askim kulturskole

Askim kulturskole ligger midt i sentrum og ble åpnet lørdag.

Foto: Werner Winlund / NRK

Den nye kulturskolen er på omtrent 1500 kvadratmeter og i dag var det fullt hus. Planen var opprinnelig at den skulle åpnes til høstferien, men i dag var altså dagen her. Ordfører Thor Hals (H) og virksomhetsleder for kultur i Askim, Margaret Lang Aadalen, holdt hver sin åpningstale. Deretter var det kulturelle innslag med dans, musikk og teater. Etter dette kunne barn og unge få være med på aktiviteter og prøve instrumenter.

– Nesten litt uvirkelig

Aadalen sier at hun er svært glad for at kulturskolen endelig har fått nye, store lokaler.

– Det er bare så gledelig. Det er nesten litt uvirkelig. Vi har gledet oss til denne dagen lenge og håpet at det skulle komme mange folk. Men at det kom så mange som det gjorde, det hadde vi aldri ventet, sier hun og smiler.

Øyvind Lunde

Kulturskolerektor Øyvind Lunde er glad for at byggingen gikk fort.

Foto: Werner Winlund / NRK

Kulturskolerektor, Øyvind Lunde, er også svært fornøyd med splitter nye lokaler. Han sier det har tatt mange år å få til dette, men at det har gått fort å bygge.

– Da det først ble vedtatt i fjor gikk det fort. Coop Eiendom startet byggingen på nyåret og nå har vi jo flyttet inn, sier han.

Åpning kulturskole Askim

Det var ikke bare musikkinstrumenter man kunne prøve, det ble det også bygget båter.

Foto: Werner Winlund / NRK

Frem til slutten av september holdt kulturskolen i Askim blant annet til i gamle Askimbyen skole, det kjente 1919-bygget. Det er et gammelt og nedslitt bygg. Det har vært i så dårlig forfatning at det har vært fare for at deler av fasaden eller taket skulle løsne.

Blir stor aktivitet

Silje Aarsund Kirkevold

Silje Aarsund Kirkevold synes det er fin klang i rommene.

Foto: Werner Winlund / NRK

Nå blir hele kulturskolen i Askim samlet under samme tak.

– Når folk lukker opp døren til oss nå, vil det være masse folk i gangene. Nå er all aktiviteten samlet på ett sted for dem som får undervisning i Askim. I tillegg er det mye samarbeid med dem som driver med dans og teater i Skiptvet og Spydeberg, forklarer han.

Silje Aarsund Kirkevold er elev ved kulturskolen og underholdt under åpningen. Hun synes det er bra med nytt bygg.

– Det andre bygget begynte å bli litt gammelt for å si det sånn. Det er greit å ha noe nytt å spille i. Det er fine rom, og fint å spille her, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.