Et sarpsborglag preget av mye skader tapte i dag kampen i Finnmarkshallen.

Minutt for minutt: Alta - Sarpsborg 08

Sarpsborg har slitt på bortebane i sesongåpningen, og dagens kamp ble inget unntak. Med dagens tap faller Sarpingene igjen ned på nedrykksplassering.

Se: Tabeller 1. divisjon

Første omgang

Første omgang var preget av mye feilpasninger og ingen store sjanser. Den første halvdelen av kampen var det Alta som styrte. Sarpsborg slet med å få til det offensive spillet, Martin Wiig lå alene på topp, og ble for enkel å stoppe for Alta-forsvaret.

I løpet av de ti siste minuttene meldte Sarpsborg seg på mer i kampen. Det førte til noen halvsjanser som det aldri ble noe stort ut av.

Andre omgang

Heller ikke andre omgang ble preget av noen store sjanser før midtveis. I det 60. Spilleminutt hadde Vegard Braaten en kjempesjanse som Sarpsborg-keeper Joakim Heier fikk en fingertupp på.

Da det var 20 minutter igjen av ordinær spilletid bestemte Braaten seg for å gjøre det ordentlig. I løpet av de 8 minuttene som fulgte satt han ikke inn mindre enn 3 mål for hjemmelaget.Med tre scoringer i dag deler han 1. Plass på toppscorerliten med Lars Lafton fra Hønefoss.

Sarpsborg 08

Sarpsborg har slitt på bortebane hitill i sesongen, det vises klart med kun 1 poeng på fire kamper. Derimot har gjestene klart seg bra på hjemmebane, der de fire siste kampene har ført til 10 poeng.

Selv om Sarpingene lekte seg mot Stvanger i forrige serierunde og vant 4-0, tok de et steg i feil retning da de tapte mot 2. Divisjonslaget Eidsvold Turn i cupens andre runde.

Sarpborg trener Conny Karsson har blitt tvunget til å gjøre flere forandringer på laget i dag, da skadelisten har blitt veldig lang.

Spillere som ikke er med nordover er blandt annet Jon André Fredriksen, Berat Jusufi, Øyvind Hoås og Michael Røn, Jørn Hagen og Christoffer Solheim.

- Vi må gjøre det beste ut av det spillematerialet vi har til rådighet, så får vi håpe at vi lykkes, sa Sarpsborg 08-treneren til sa.no før dagens kamp.

Høydepunkter Sarpsborg 08 - Stavanger

Alta

Nordlendingene kom ut veldig feil i årets førstedivisjon, etter de fem første kampene hadde de kun tatt ett poeng. Men laget har løftet seg betraktelig etter det, og på de fire siste har laget tatt 7 poeng.

Trener Aasmund Bjørkan kan etter all sannsynlighet stille med sitt sterkeste mannskap til denne kampen.

I denne kampen er det ikke bra nok med noe annet enn seier for begge lagene.