NRK Meny
Normal

Borregaard-ansatte føler presset

Stadig større overskudd til tross. Borregaard-ansatte frykter likevel for sin egen jobbfremtid.

Borregaard
Foto: Kjell Olav Nordberg / NRK

1,2 milliarder kroner var det Borregaard omsatte for i tredje kvartal i år. Overskuddet ble på 116 millioner kroner, 41 millioner mer enn tilfellet var i fjor.

 - Resultatene avgjør fremtiden

- Jeg tror de fleste føler seg presset i norsk industri i dag. Det er stadig store kostnadseffektiviseringtiltak som skjer, ikke bare hos Borregaard og i Orklas bedrifter, men i norsk industri generelt. Så vi føler presset til enhver tid, vi, det er bare vår egen innsats og de resultatene vi får i bånn som avgjør vår fremtid, forteller hovedtillitsvalgt i Borregaard, Aage Andersen.

I går uttalte kornserndirektøren i Orkla, Roar Egeland, at god framgang også er bra for ansatte. Men hovedtillitsvalgt Aage Andersen føler seg likevel ikke alt for trygg.

- Har lært oss å leve med det

 - Fra vår side er det sånn at vi bare må stå på og få de resultatene som er forventet av oss i forhold til Orkla-konsernet. Vi har eiere der oppe som legger press på oss til enhver tid, og vår oppgave er å få en resultatforbedring - som utgjør at vi også kan ha livets rett i framtiden, forteller han.

Og at de ansatte føler seg presset - det er Aage Andersen den første til å innrømme.

- Presset er der til enhver tid. Er det noe vi har lært oss å leve med på Borregaard, så er det press, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Moi og Tarik på landslaget

    Både Tarik Elyounoussi og fetteren Mohamed Elyounoussi er tatt ut i Norges A-landslagstropp. Tarik har vært skadet i sesongoppkjøringen til Olympiakos, men har trent for fullt i to uker. – Han har egenskaper vi trenger, sa hovedtrener Lars Lagerbäck på pressekonferansen i dag. Kvalik-kampene mot Aserbadjan og Tyskland spilles 1. og 4. september.