NRK Meny
Normal

Bolig i Sarpsborg totalskadd i brann

En bolig på Greåker i Sarpsborg ble søndag morgen totalskadd i brann.

Brann på Greåker

Ved 7-tiden sto det flammer opp av taket på boligen.

Foto: Øst politidistrikt

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 06.27, og da de ankom stedet var det full fyr i huset.

De to som bor i huset kom seg ut og fremstår ifølge politiet som uskadd.

– Beboere i nabobygningene er vekket og klare for evakuering i tilfelle spredning. Bergingsbil er rekvirert for fjerning av kjøretøy parkert i nærheten av brannen, skrev politiets operasjonsleder på Twitter i 7-tiden.

Boligbrann på Greåker

Brannvesenet hadde problemer med å få nok vann til boligen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Brannvesenet jobbet intenst med å kontroll på brannen i flere timer søndag morgen. Ifølge politiets operasjonsleder slet mannskapene med å få nok vann frem til stedet.

– Det ser ut som at det er litt problematisk å få vann fram til brannåstedet. Brannvesenet sliter litt med det, men forhåpentligvis får de en tankbil fram til stedet etter hvert, sier operasjonsleder Paul Horne til Sarpsborg Arbeiderblad.

Klokken 10.30 fortalte politiet at brannvesenet hadde fått kontroll på brannen og at mannskapene på stedet jobbet med etterslukking.

– Det var heldigvis ingen personskade, men huset er totalskadet, sier operasjonsleder Lars Stenrød til NRK.

Årsaken til at det begynte å brenne er er foreløpig ikke kjent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grovt hærverk i Moss

    Omtrent tretti lyssøyler har blitt veltet og ødelagt langs bryggepromenaden i Moss i natt. Det skriver Moss Avis. Politiet har gjort undersøkelser og det er oppretta sak, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen til avisa, som også skriver at Hafslund er varsla slik at man kan få tatt strømmen på søylene.

  • – Bør ikke bosette flere

    Rådmannen i Sarpsborg mener kommunen ikke har kapasitet til å bosette flere flyktninger i år, enn de 45 som allerede er vedtatt. Kommunen er bedt om ta imot ti til, men rådmannen sier de ikke har mulighet til å hjelpe dem som kan ha behov for spesiell helsehjelp. Saken skal behandles politisk i slutten av august.