Bolig i Sarpsborg totalskadd i brann

En bolig på Greåker i Sarpsborg ble søndag morgen totalskadd i brann.

Brann på Greåker

Ved 7-tiden sto det flammer opp av taket på boligen.

Foto: Øst politidistrikt

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 06.27, og da de ankom stedet var det full fyr i huset.

De to som bor i huset kom seg ut og fremstår ifølge politiet som uskadd.

– Beboere i nabobygningene er vekket og klare for evakuering i tilfelle spredning. Bergingsbil er rekvirert for fjerning av kjøretøy parkert i nærheten av brannen, skrev politiets operasjonsleder på Twitter i 7-tiden.

Boligbrann på Greåker

Brannvesenet hadde problemer med å få nok vann til boligen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Brannvesenet jobbet intenst med å kontroll på brannen i flere timer søndag morgen. Ifølge politiets operasjonsleder slet mannskapene med å få nok vann frem til stedet.

– Det ser ut som at det er litt problematisk å få vann fram til brannåstedet. Brannvesenet sliter litt med det, men forhåpentligvis får de en tankbil fram til stedet etter hvert, sier operasjonsleder Paul Horne til Sarpsborg Arbeiderblad.

Klokken 10.30 fortalte politiet at brannvesenet hadde fått kontroll på brannen og at mannskapene på stedet jobbet med etterslukking.

– Det var heldigvis ingen personskade, men huset er totalskadet, sier operasjonsleder Lars Stenrød til NRK.

Årsaken til at det begynte å brenne er er foreløpig ikke kjent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.