NRK Meny
Normal

Bygård i Sarpsborg totalskadd i brann

Blå Kors Kulåssenteret i Sarpsborg sentrum brenner. Brannvesenet har tilkalt ekstra mannskaper for å slukke brannen. I tillegg er en person pågrepet mistenkt for å ha tent på.

Blå Kors i Sarpsborg brenner

Bygningen til Blå Kors i Kulåsgata i Sarpsborg brant ned til grunnen søndag ettermiddag.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Ambulanse er på plass ved brannen i Kulåsgata i Sarpsborg.

Alle beboere er gjort rede for og det er foreløpig ikke meldt om skadde. Ambulanser er uansett på plass ved Blå Kors i Kulåsgata.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

I følge politiet på twitter er alle beboere i bygningen gjort rede for. Bygården inneholder flere leiligheter og et tosifret antall beboere er evakuert. Eventuelt besøkende har de ikke oversikt over. Flere nabohus evakueres også.

Samtidig opplyser poltiet i Østfold at de har pågrepet en person som er mistenkt for å ha tent på bygget. - Personen ble pågrepet i nærområdet, og vi avhører flere vitner på stedet, opplyser Arve Hermansen i politiet til NRK.

Politiet ber om at beboere i sentrum holder vinduene lukket og skrur av ventilasjonsanlegg slik at giftig røyk ikke slipper inn.

.

Blå Kors i Sarpsborg brenner

Bygningen til Blå Kors i Kulåsgata i Sarpsborg brenner.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Alarmsentral Brann Øst opplyser at brannvesenet gikk inn med røykdykkere klokka 17 og at de trolig må jobbe langt utover natta for å få kontroll og etterslokke.

Det er fortsatt stor røykutvikling i området. I følge øyevitner kan røyken ses i hele Sarpsborg sentrum. Brannmannskaper fra både Sarpsborg og Fredrikstad er på stedet. I tillegg er det kalt inn beredskap fra Mosseregionen brannvesen.

Blå Kors Kulåssenteret er et botilbud for mennesker med rus og annen psykososial problematikk. Tilbudet driftes av stiftelsen Blå Kors Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ber om varetekt etter brann

  Politiet ønsker å varetektsfengsle mannen i 40-årene som ble pågrepet mistenkt for å ha startet brannen i en bygård i Mysen natt til i går. Mannen har samtykket i varetektsfengslingen. Åtte personer i bygget måtte evakueres og huset fikk store skader i brannen.
  Politiadvokat Anne Langseth sier mannen er siktet for grovt skadeverk.

  Brann i bygård i Mysen
  Foto: Heidi Gomnæs/NRK
 • Vil varetektsfengsle etter brann

  Politiet ønsker å varetektsfengsle mannen i 40-årene som ble pågrepet mistenkt for å ha startet brannen i en bygård i Mysen natt til i går. Mannen har samtykket i varetktsfengslingen. Åtte personer måtte evakueres og huset fikk store skader i brannen.

  Brann i Smedgata i Mysen
  Foto: Privat