NRK Meny
Normal

Bygård i Sarpsborg totalskadd i brann

Blå Kors Kulåssenteret i Sarpsborg sentrum brenner. Brannvesenet har tilkalt ekstra mannskaper for å slukke brannen. I tillegg er en person pågrepet mistenkt for å ha tent på.

Blå Kors i Sarpsborg brenner

Bygningen til Blå Kors i Kulåsgata i Sarpsborg brant ned til grunnen søndag ettermiddag.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Ambulanse er på plass ved brannen i Kulåsgata i Sarpsborg.

Alle beboere er gjort rede for og det er foreløpig ikke meldt om skadde. Ambulanser er uansett på plass ved Blå Kors i Kulåsgata.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

I følge politiet på twitter er alle beboere i bygningen gjort rede for. Bygården inneholder flere leiligheter og et tosifret antall beboere er evakuert. Eventuelt besøkende har de ikke oversikt over. Flere nabohus evakueres også.

Samtidig opplyser poltiet i Østfold at de har pågrepet en person som er mistenkt for å ha tent på bygget. - Personen ble pågrepet i nærområdet, og vi avhører flere vitner på stedet, opplyser Arve Hermansen i politiet til NRK.

Politiet ber om at beboere i sentrum holder vinduene lukket og skrur av ventilasjonsanlegg slik at giftig røyk ikke slipper inn.

.

Blå Kors i Sarpsborg brenner

Bygningen til Blå Kors i Kulåsgata i Sarpsborg brenner.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Alarmsentral Brann Øst opplyser at brannvesenet gikk inn med røykdykkere klokka 17 og at de trolig må jobbe langt utover natta for å få kontroll og etterslokke.

Det er fortsatt stor røykutvikling i området. I følge øyevitner kan røyken ses i hele Sarpsborg sentrum. Brannmannskaper fra både Sarpsborg og Fredrikstad er på stedet. I tillegg er det kalt inn beredskap fra Mosseregionen brannvesen.

Blå Kors Kulåssenteret er et botilbud for mennesker med rus og annen psykososial problematikk. Tilbudet driftes av stiftelsen Blå Kors Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se Østfold-nyhetene

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.
  • - Viser forakt for Stortinget

    Ordførerne i Hobøl, Askim, Eidsberg og Spydeberg mener Bane Nor viser total mangel på samfunnsansvar og en forakt for Stortinget ved å utsette intercity-utbyggingen. Det skriver de i en pressemelding.– Som ordførere i Indre Østfold forventer vi at underordnede myndigheter arbeider for å etterkomme stortingsvedtak – også innen samferdsel, sier blant annet Erik Unaas (bildet) videre.

    Erik Unaas
    Foto: NRK