NRK Meny
Normal

Billigere Sverige-handel

Verdien av den svenske kronen falt kraftig etter Riksbankens rapport denne uka. Ikke på fem måneder har krona stått så bra i kurs i Sverige.

Grensehandelen spås nok et rekordår
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Den svenske sentralbanken satte torsdag opp renten med et kvart prosentpoeng til 3,25 prosent, og antyder samtidig at renten de nærmeste årene ikke settes opp til mer enn 3,75 prosent.

Markedsrentene og svenskekronen falt kraftig etter Riksbankens rapport.

 

Nordby Supermarket, Svinesund
Foto: Rainer Prang / NRK

Billigste på fem måneder

Nordmenn på handletur i broderlandet har ikke hatt så gunstig valutakurs på fem måneder.

Etter Riksbankens rapport får nordmenn lørdag 110 svenske kroner for den norske hundrelappen.

Selv om mange nordmenn etter hvert har etablert et fast handlemønster på svensk side av grensen, er allikevel en styrking av den norske kronen positivt for grensehandelen i svensk favør.

- Dette var veldig positivt for oss, rett foran den norske vinterferien. Handelen er allerede god her ute, med mange faste kunder fra Norge, men en så stor forskjell i kronekursen som denne, gir oss et skikkelig løft, sier Göran Lundgren, butikksjef i Nordby Supermarket til NRK.

Hans butikk er rangert på en 12. plass blant alle svenske dagligvarebutikker. 

Nordby Supermarket omsatte i 2006 for 488 millioner svenske kroner. 85 prosent av kundene er nordmenn.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slevik vant Europacupen

    Sleviks innebandyherrerer vant i kveld Europacupen. De slo det latviske laget Valmiera 8-5. Ryan Halldén ble kåret til Sleviks beste spiller i finalen. Slevik vant samme turnering for noen år siden. Det skriver f-b.no.

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.