NRK Meny
Normal

– Respektløst overfor dem som ble skadet

Mens en mor og hennes sønn fikk førstehjelp etter en trafikkulykke i Sarpsborg, lå flere andre bilister «på hornet» i ren irritasjon over å stå i kø.

Ulykke i Landekrysset

Alle nødetatene rykket ut til trafikkulykken i Landekrysset i Sarpsborg onsdag forrige uke.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Det var onsdag kveld forrige uke at en personbil frontkolliderte med en tømmerbil i et veikryss på Lande i Sarpsborg. En mor og hennes 11 år sønn fikk legebehandling i det kraftige snøværet.

Det oppstod lange køer på alle sidene av ulykkesstedet, og politiet gjorde sitt beste for å dirigere trafikken forbi, mens de ventet på å få bilene berget.

Trafikkulykke i Landekrysset

Det ble lange køer på alle sidene av kollisjonen, som skjedde i Landekrysset i Sarpsborg onsdag kveld.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

En av de to politimennene som dirigerte trafikken var Rune Kaspersen fra Utrykningspolitiet. Han reagerer sterkt på måten flere av bilistene oppførte seg mens de sto i kø, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi opplevde at folk tutet i ren irritasjon over at de ikke kom fram mens vi dirigerte trafikken forbi stedet. I mine øyne er det respektløst overfor dem som ble skadet i forbindelse med ulykken og overfor dem som jobbet med å gi dem førstehjelp. De andre bilistene hadde på daværende tidspunkt ingen forutsetninger for å vite omfanget av skadene på de involverte i ulykken, sier han til avisen.

Både moren, sønnen og føreren av tømmerbilen slapp unna ulykken med lettere til moderate skader.

– Denne tendensen er dessverre noe vi ser mer og mer av. Det virker som om mange bilister kun er opptatt av seg og sitt, og at det i deres øyne er viktigere at de kommer seg til butikken for å handle eller å rekke et møte enn at de som blir skadet i trafikken får nødvendig førstehjelp, forteller Kaspersen til sa.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vogntog skaper problemer

  Vogntog som ikke kommer seg videre skaper trafikkproblemer ved Remmen i Halden. Det er svært glatt i området. Bilførere står i lange køer, og slipper ikke frem.

  Glatte veier
  Foto: SHEMSI BUNJAKU / NRK
 • – La bilen stå

  Politiet oppfordrer alle som ikke må ut å kjøre om å la bilen stå. Det har vært mange ulykker relatert til det glatte føret i løpet av kvelden.

  Glatte veier
  Foto: SHEIMSI BUNJAKU / NRK