Hopp til innhold

Bildrapssaken for retten på nytt

Rettssaken mot den 19 år gamle bilføreren som er tiltalt etter en dødsulykke i Rakkestad i fjor er berammet på nytt i desember. Saken var oppe for retten for en måned siden, men måtte avbrytes fordi aktor skadet seg.

Dødsulykke i Rakkestad

Den 11 år gamle gutten ble påkjørt av en bil mens han syklet på riksvei 22 ved Kirkelund i Rakkestad i fjor.

Foto: Glenn Johansson

19-åringen er tiltalt for uaktsomt bildrap etter en dødsulykke på riksvei 22 ved Kirkeng i Rakkestad i slutten av april i fjor.

Kolliderte med syklist

Ifølge tiltalen kjørte 19-åringen forbi to biler uten at han hadde tilstrekkelig sikt og i for høy hastighet. Rett etter å ha passert bilene skal han ha lagt seg tilbake i egen kjøreretning for å unngå en møtende bil. Deretter passerte han en bakketopp og da kolliderte han med 11-åringen som var i ferd med å krysse veien på sykkel.

Rettssaken mot 19-åringen ble innledet i Sarpsborg tingrett 11. september, og det var satt av tre dager til saken.

Aktor skadet seg

Kåre Solvoll, politiadvokat

Kåre Solvoll.

Foto: NRK

Under rettssakens annen dag skjedde det at aktor i saken, Dag-Fredrik Reymert, skadet seg i en pause slik at han ble sykmeldt. Dermed måtte resten av saken utsettes.

– I samråd med tingretten har vi prøvd å få til en fortsettelse av saken, men vi må dessverre konstatere at det ikke lar seg gjøre med aktoren som startet saken. Det er svært beklagelig, sier politiadvokat Kåre Solvoll til NRK da.

Nå er det klart at saken går på nytt fra 1. til 3. desember, i Sarpsborg tingrett. Denne gang er det Solvoll som er ført opp som aktor.